Králik s olivami recept

 

Tu je jednoduchý recept na králika s olivami:

Suroviny:

  • 1 králik (kúpený alebo vlastná chov)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200g olív (zelených alebo čiernych), bez kôstok
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár bieleho vína
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • čerstvý reďkovkový šalát na podávanie

 

Dusený domáci králik na cibuli

Postup:

  1. Králika očistite a nakrájajte na menšie kusy.
  2. Na panvici s vysokým okrajom zohrejte olivový olej a opekajte králika z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ho vyberte z panvice a odložte stranou.
  3. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkka.
  4. Vráťte králika do panvice a pridajte olivy a biele víno.
  5. Dochucujte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Zakryte panvicu a dusite na miernom ohni asi 1 hodinu, alebo kým sa mäso nezjemní a omáčka sa nezredukuje.
  7. Podávajte s čerstvým reďkovkovým šalátom a prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že si pochutil/a na tomto recepte na králika s olivami!

 

2)

Králik s olivami je jedinečné jedlo, ktoré sa teší obľube v mnohých domácnostiach. Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. Králik je známy svojou jemnosťou a nižším obsahom tuku, čo z neho robí ideálnu alternatívu pre mäsové jedlá. Olivy dodávajú pokrmu zaujímavú chuť a šarm, ktorý určite očarí vašu rodinu a priateľov.

Ingrediencie potrebné na králika s olivami

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:
– 1 kg králičieho mäsa
– 200 g čiernych olív
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 200 ml bieleho vína
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy králika s olivami

Na začiatku si pripravte ingrediencie. Očistite a nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky na menšie kocky. Na panvici zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezosklovatejú. Následne pridajte králičie mäso a opečte ho z oboch strán do zlatista.

Keď je mäso hotové, pridajte mrkvu a zemiaky, dôkladne premiešajte a zalejte bielym vínom. Nezabudnite pridať aj olivy, soľ a čierne korenie. Nechajte variť na miernom ohni približne 45 minút, kým mäso nezmäkne a všetky chute sa spoja. Pred podávaním môžete pokrm ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte ho s kúsok čerstvého chleba alebo cestovinami.

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Petronela05 píše:

    Vyzera to velmi chutne. Určite tento recept vyskúšam.

  2. Tkovacova píše:

    Recept je skvelý, ľahký na prípravu a výsledok je vynikajúci. Celá rodina si pochutila.

  3. Mpodkonicky píše:

    Olivy dodávajú králikovi vynikajúcu chuť. Odporúčam!

  4. Marcela Plskova píše:

    Dobrá voľba pre zmenu mäsových jedál, určite to skúsim.

  5. Sidonia Krajciova píše:

    Biele víno určite skvelo doplní chuť králika. Doteraz som nevedela, čo variť na obed, takže dakujem za super recept!

  6. Eugenia82 píše:

    Je to dobré pre moju stravu a ľahko sa pripravuje.

  7. Pvargova píše:

    Vyzera to super! Urcite vyskusam tento recept, dakujem!

  8. Ymala píše:

    Toto vyzerá veľmi chutne a zdravo. Určite skúsim tento recept!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *