Krémová cviklová polievka

Krémová polievka z cvikly predstavuje jednoduchý a výživný recept, ktorý je charakteristický pre slovenskú gastronomiu. Nižšie nájdete návod na jej prípravu:

**Ingrediencie:**
– 4 stredne veľké cvikly
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– Soľ a korenie podľa preferencií
– Olej na orestovanie

 

Krémová polievka z cvikly

**Postup:**

1. Najprv dôkladne ošúpeme cvikly, cibuľu a zemiaky, potom ich nakrájame na menšie kúsky.

2. V hrnci zohrejeme trochu oleja a na ňom orestujeme cesnak a cibuľu, až kým cibuľa nezosklovatí.

3. K priestorom pridáme nakrájané cvikly a zemiaky a všetko spolu opražíme približne 5 minút, aby sa jednotlivé arómy spojili.

4. Potom do hrnca nalijeme zeleninový vývar a varíme, kým zemiaky a cvikly nezmäknú.

5. Keď sú zemiaky a cvikly dostatočne mäkké, odstavíme hrniec z variča a necháme polievku krátko vychladnúť.

Kapustová polievka s klobásou a údeným mäsom

Kapustová polievka s klobásou a údeným mäsom

Čítať viac »

6. Keď je polievka vlažná, môžeme použiť mixér alebo tyčový mixér a rozmixujeme ju do hladkej a krémovej konzistencie.

7. Následne ju prelejeme späť do hrnca a znovu zohrievame na miernom plameni.

8. Do polievky primiešame smotanu na varenie, podľa chuti osolíme a okoreníme, a dôkladne premiešame.

9. Polievku varíme ešte asi 5 minút, aby sa všetky chute harmonicky prepojili.

10. Hotovú krémovú cviklovú polievku podávame ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept vydá na 4 až 6 porcií. Môžete si ho prispôsobiť podľa svojich preferencií a pridať ďalšie bylinky a koreniny, ktoré obľubujete.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *