Kura na paprike bez smotany

Kura na paprike bez smotany. Ak nemáte radi smotanu alebo nemôžete, tak tento receptík je pre vás ideálny. U nás doma je smotana pri varení nedostatkový tovar, tak musím niekedy hľadať alternatívy. A jednou z toho je aj kura bez smotany.

Suroviny:
– 4 veľké papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 paradajky
– 2 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, paprika
– čerstvá petržlenová vňať

 

Kura na paprike bez smotany

Postup:

1. Papriky opečieme priamo na plameni, kým nezhnednú a nezmäknú. Potom ich dáme do misky a zakryjeme utierkou. Po chvíli ich očistíme a nakrájame na tenké prúžky.

2. Na panvici si rozpustíme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a opražíme spolu asi 5 minút.

4. Potom pridáme papriku, osolíme, okoreníme a prisypeme paprikou. Všetko spolu premiešame a necháme podusť asi 10 minút.

5. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávame s chlebom alebo teplou prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

2)

Hľadáte chutný a jednoduchý recept na kura na paprike, ktorý neobsahuje smotanu? Ste na správnom mieste! Tento pokrm je obľúbený pre svoju jednoduchú prípravu a vynikajúcu chuť. Užite si lahodný zážitok z kombinácie kuracieho mäsa a papriky, ktorý sa skvele hodí na akúkoľvek príležitosť.

Ingrediencie na Kura na Paprike

Na prípravu tejto lahodnej variácie kura na paprike potřebujete nasledujúce ingrediencie:
– 500 g kuracích stehien bez kože
– 2 veľké červené papriky
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica sladkej papriky
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice olivového oleja
– 200 ml kuracieho vývaru
– Petržlen na ozdobu

Postup Prípravy Kura na Paprike

1. Začnite tým, že cibuľu nakrájate na jemno a cesnak posekáte. Teplý olivový olej na pánvi a pridajte cibuľu. Smažte, kým nezhmladne, potom pridajte cesnak a pokračujte na ďalšie 2 minúty.
2. Nakrájajte papriku na prúžky a pridajte ju na panvicu. Nezabudnite, aby sa paprika dobre zamiešala s cibuľou.
3. Kuracie stehná ochuťte soľou, korením a sladkou paprikou, potom ich pridajte na panvicu. Smažte, kým nie sú zlatohnedé zo všetkých strán.
4. Keď je mäso opečené, pridajte kurací vývar a nechajte variť asi 30 minút, kým kura nie je mäkké.
5. Hotové kura na paprike servírujte s čerstvý petržlenom ako ozdobou a užite si túto výnimočnú chuť!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Bmisik píše:

    Skvelý recept, veľmi ma potešil! Určite vyskúšam tento chutný pokrm.

  2. Murcova Adrian píše:

    Neskutočná chuť, jednoduchá príprava a bez smotany. Perfektné!

  3. Pavol Tatar píše:

    Kura na paprike bez smotany? To znie skvele! Určite si ho vyskúšam.

  4. Macko123 píše:

    Tento recept je skvelý! Kura na paprike bez smotany som vyskúšal a bola to lahôdka. Rýchlo a jednoducho sa pripravuje, ideálne na večeru. Určite odporúčam každému, kto chce niečo chutné!

  5. SlovenskýKuchár píše:

    Super recept! Kura na paprike bez smotany je presne to, čo hľadám. Príprava je jednoduchá a výsledok bol fantastický. Všetkým v rodine chutilo, určite ho urobím znova!

  6. ZlatáRybička píše:

    Tento recept ma nadchol! Kura na paprike bez smotany má úžasnú chuť a pripravuje sa veľmi rýchlo. Určite ho zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. KreatívnyKuchárik píše:

    Wow, tento recept je perfektný! Kura na paprike bez smotany sme robili s rodinou a všetkým veľmi chutilo. Je to jednoduché a zároveň veľmi chutné jedlo. Odporúčam každému vyskúšať!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *