Kuracie mäsko s cestovinami a omáčkou predstavuje vynikajúcu voľbu nielen na nedeľný obed, ale aj počas bežných dní. Niekedy si ho pripravujem aj v priebehu týždňa. Vždy sa plný hrniec zjedná a všetci sú spokojní.
Tak sa teda spoločne pustíme do tvorby tohto receptu.
Na prípravu kuracieho mäska s cestovinami a omáčkou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 400 g kuracieho mäska (pokrájaného na kocky)
– 250 g cestovín (napríklad špagiet alebo penne)
– 1 cibuľu (nasekanú)
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 červenú papriku (nasekanú)
– 1 zelenú papriku (nasekanú)
– 200 ml smotany na varenie
– 200 ml paradajkového pretlaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, olej na smaženie
Kuracie mäsko s cestovinami a omáčkou
Pokyny na prípravu:
1. Na panvici rozohrejte olej a osmahnite cibuľu s cesnakom, následne pridajte kuracie mäsko a opečte ho do zlatista.
2. Primiešajte nakrájanú papriku a orestujte ju približne 5 minút.
3. Pridajte do zmesi paradajkový pretlak a smotanu na varenie. Dochutíte soľou, korením a mletou paprikou.
4. V druhom hrnci uvarte cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale a potom ich sceďte.
5. Zmiešajte cestoviny s omáčkou a servírujte teplé.
Dobrú chuť!
PS: Je skutočne zaujímavé, že toto bolo prvé jedlo, ktoré pre mňa pripravil môj priateľ, teraz už šťastne ženatý muž. Často volím penne cestoviny alebo kolienka. Ak mám viac omáčky, kolienka sú skvelou voľbou. Deti si ich obzvlášť obľúbia.

2) Kuracie mäsko s cestovinami a omáčkou
Kuracie mäsko s cestovinami a omáčkou je obľúbené jedlo, ktoré kombinuje rýchlosť prípravy s bohatou chuťou. Tento recept je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú chutný a sýty obed či večeru, ktoré sa pripravujú rýchlo a jednoducho. Poďme si predstaviť potrebné suroviny a následný postup na prípravu tejto lahodnej pochúťky.
Ingrediencie
Aby ste si pripravili toto jedlo, budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäska (prsia alebo stehná)
- 300 g cestovín (najvhodnejšie sú penne alebo farfalle)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 plechovku rajčinového pyré (400 g)
- 200 ml smotany na varenie
- Oregano, soľ a korenie podľa vkusu
- Olivový olej na vyprážanie
Postup Prípravy
1. Začnite tým, že vo veľkom hrnci privediete vodu do varu a pridáte cestoviny. Varíme ich podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente, a potom ich scedíme.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso a opečte do zlatista. Potom pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte, kým cibuľa nezmäkne.
3. Do panvice pridajte rajčinové pyré, smotanu, oregano, soľ a korenie. Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10 minút; v posledných 5 minútach môžete pridať aj uvarené cestoviny, aby sa všetko dôkladne spojilo.
4. Podávajte teplé, prípadne ozdobené čerstvou bazalkou alebo nastrúhaným syrom. Týmto spôsobom pripravíte chutný a sýty obed, ktorý osloví celú rodinu.
Prajem vám dobrú chuť!