Kuracie mäsko s ryžou a omáčkou. Lahodný a nenáročný recept, na ktorý nepotrebujete veľa surovín a zvládne ho naozaj každý.
Pripravoval som ho už ako 17-ročný a považoval ho za výborný obed na svoj vek.
Len ryža mi po prvýkrát nevyšla tak, ako som si predstavoval, ale to sa určite nestane vám. 🙂
Na prípravu kuracieho mäska s ryžou a omáčkou budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 500 g kuracieho mäsa
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, paprika
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 šálka mäsového vývaru
– 1 šálka smotany
Kuracie mäsko s ryžou a omáčkou
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji v hlbokej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme na zlato.
3. Potom pridáme ryžu a necháme opražiť.
4. V samostatnej nádobe pripravíme omáčku – rozpustíme maslo, vmiešame múku a za neustáleho miešania zalejeme mäsovým vývarom. Potom pridáme smotanu a necháme zúžiť.
5. Nakoniec zmiešame omáčku s mäsom a zeleninou a necháme jemne dusiť a zahriať.
6. Podávame s varenou ryžou.
Dobrú chuť! A neváhajte sa opýtať na čokoľvek ohľadom tohto receptu.
Som tu pre vás a s radosťou vám pomôžem s prípravou. Vaša Lucia.
Kuracie mäsko s ryžou je obľúbené jedlo, ktoré si zamilovalo množstvo z nás. Je nielen chutné, ale aj jednoducho pripraviteľné. Pri jeho realizácii môžeme využiť rôzne suroviny, ktoré jedlu pridajú nové chute. Poďme sa pozrieť na podrobný návod, ktorý vám ukáže, aké je jednoduché pripraviť toto jedlo doma.
Ingrediencie potrebné na recept
Na prípravu kuracieho mäska s ryžou a omáčkou budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g ryže
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička papriky
- 400 ml kuracieho vývaru
- Oleje na smaženie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlen)
Postup prípravy
Na začiatku je potrebné pripraviť kuracie mäso. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Ako náhle zhnednú, pridáme kuracie mäso a opekáme, kým sa nezafarbí. Následne posypeme paprikou, okoreníme a zalejeme kuracím vývarom. Necháme variť približne 20 minút.
Medzitým pripravíme ryžu. V hrnci privedieme vodu do varu, pridáme ryžu a varíme podľa pokynov na obale. Po jej uvarení scedíme a odložíme nabok. Keď je kuracie mäso hotové, môžeme všetko v kombinácii servírovať na tanier a ozdobiť čerstvými bylinkami.
Kuracie mäsko s ryžou a omáčkou je teraz pripravené na servírovanie. Prajeme vám dobrú chuť!