Kuracie mäso s ryžou a omáčkou. Chutný a jednoduchý recept na ktorý nepotreboujete veľa ingrediencí a zvládne ho každý.
Ja som ho pripravoval ako už 17 ročná a bol podľa mňa na tie roky dobrým obedom.
Len ryža mi prvýkrat nevyšla ako som si predstavovala ale to nebude vás príprad. 🙂
Na prípravu kuracieho mäsa s ryžou a omáčkou budete potrebovať tieto suroviny:
– 500 g kuracieho mäsa
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, paprika
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 šálka mäsovej vývaru
– 1 šálka smotany
Kuracie mäso s ryžou a omáčkou
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme, okoreníme a opečieme na oleji vo veľkej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
3. Potom pridáme ryžu a necháme zapaľovať.
4. V hrnci si pripravíme omáčku – rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme smotanu a necháme zaprášiť.
5. Nakoniec pridáme omáčku k mäsu so zeleninou a necháme pomaly dusiť a zohriať sa.
6. Podávame s varenou ryžou.
Dobrú chuť!