Zapekané kuracie mäso s hermelínom je vynikajúce jedlo, ktoré je veľmi jednoduché na prípravu. Tu je recept po slovensky:

Potrebujeme:

  • 4 kuracie prsia
  • 200 g hermelínu
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Zapekané kuracie mäso s hermelínom

Postup:

  1. Kuracie mäso očistíme a nakrájame na plátky.
  2. Plátky kuracieho mäsa posolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne ich nasekáme. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa zarumienia.
  4. Hermelín nakrájame na tenké plátky.
  5. V miske zmiešame orestovanú cibuľu a cesnak so štiplavým syrom hermelínom.
  6. Zmes rozložíme na kúsky kuracieho mäsa.
  7. Každý kúsok zrolujeme, aby sme hermelín mali vo vnútri.
  8. Na panvicu pridáme trochu oleja a vložíme zrolované kúsky kuracieho mäsa.
  9. Opečieme mäso z oboch strán dozlatista.
  10. Hotové zapekané kuracie mäso s hermelínom môžeme podávať s dusenou zeleninou alebo šalátom.

Dúfam, že si si pochutnal na tomto skvelom jedle! Ak máš ešte nejaké ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *