Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
– 1 žltá paprika, nakrájaná na kocky
– 1 konzerva krátených paradajok
– 1 lyžička sušených bylín (bazalka, tymián, rozmarín)
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia na provensálsky spôsob
Postup:
1. Kuracie prsia osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na rozohriatej panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
3. Pridajte kuracie kúsky a orestujte ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Pridajte papriky a orestujte ich spolu s kuracím mäsom.
5. Pridajte krátené paradajky aj so šťavou a nechajte všetko pomaly variť asi 15 minút.
6. Podľa chuti pridajte sušené bylinky, soľ a korenie.
7. Podávajte s cestovinou alebo pečivom.
Dobrú chuť!