Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
– 1 žltá paprika, nakrájaná na kocky
– 1 konzerva krátených paradajok
– 1 lyžička sušených bylín (bazalka, tymián, rozmarín)
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia na provensálsky spôsob

Postup:

1. Kuracie prsia osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky.

2. Na rozohriatej panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.

3. Pridajte kuracie kúsky a orestujte ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.

4. Pridajte papriky a orestujte ich spolu s kuracím mäsom.

5. Pridajte krátené paradajky aj so šťavou a nechajte všetko pomaly variť asi 15 minút.

6. Podľa chuti pridajte sušené bylinky, soľ a korenie.

7. Podávajte s cestovinou alebo pečivom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *