Kuracie prsia na spôsob Wellington – najlepšie na trhu.
- 6 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 g hubiek (napríklad žampiónov), nasekaných na drobné kúsky
- 1 lyžica masla
- 1/2 šálky špenátu, nasekaného
- 4 plátky šunky
- 4 plátky listového cesta
- 1 vajce (na potretie cesta)
- 1 lyžica masla (na potretie cesta)
- 1/2 šálky béarnaise omáčky (voliteľné)
Kuracie prsia na spôsob Wellington
- Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
- Smažte kurča: Rozohrejte olivový olej v panvici na strednom ohni. Položte kuracie prsia do panvice a opečte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a prsia sú dobre upečené. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Huby a špenát: Do tej istej panvice pridajte nasekané huby a cesnak. Smažte ich, kým huby nevydajú svoju šťavu a väčšina tekutiny vyparí. Potom pridajte maslo a nasekaný špenát a smažte ešte niekoľko minút, kým špenát zmení farbu.
- Plátky listového cesta: Na pracovnej ploche rozvinieť plátky listového cesta. Na každý plátok položte plátok šunky, potom vrchný vrstvu hubovej zmesi a nakoniec kurčacie prsia.
- Zabalenie: Zabaľte listové cesto tak, aby obalovalo kurčacie prsia a náplň. Zabezpečte končeky cesta, aby sa neotváralo.
- Potretie cesta: V miske rozšľahajte vajce a pridajte lyžicu masla. Túto zmes použite na potretie listového cesta.
- Pečenie: Položte zabalené kurčacie prsia na plech vyložený pečiacim papierom. Potrite ich vajcom s maslom na povrchu.
- Pečte: Predhrejte rúru na 200 stupňov C. Vložte plech s kurčacími prsiami do rúry a pečte ich asi 20-25 minút, kým listové cesto nebude zlatohnedé a kuriatka dobre upečené.
- Servírovanie: Pred podávaním môžete kurčacie prsia na štýl Wellington poliať béarnaise omáčkou (ak ju používate). Podávajte teplé.