Ako správne zavárať čerešne? Tiež je to niečo, čo milujem v kuchyni robiť. Trocha falštičiek pozavárať, aby bolo niečo fajnučké na zimu. A som rada ak sú zásoby pre nejakú krízu. Alebo ako menší darček pre mojích známych. Dobre je si vymienať zavaranini.
Na správne zaváranie čerešní potrebujete čerešne, cukor, vodu a sterilizované sklenené nádoby. Postupujte podľa nasledujúceho receptu:
1. Čerešne dôkladne umyte a odstráňte kôstky.
2. V hrnci zmiešajte vodu a cukor v pomere 1:1. Na každý liter vody pridajte kilogram cukru.
3. Varenie si nechajte zovrieť a potom pridajte čerešne.
4. Varíme na miernom ohni asi 5-10 minút, nechajte zmes ešte chvíľu povariť.
5. Hotovú zmes nalejte do pripravených sterilizovaných sklenených nádob a uzavrite.
6. Sklenené nádoby umiestnite do vody a povarte asi 10-15 minút.
7. Počkajte, kým sa nádoby úplne vychladnú, skontrolujte, či sú dobre uzavreté a potom ich uskladnite na tmavé a chladné miesto.
Ako správne zavárať čerešne?
Takto pripravené čerešne budú skvelým príspevkom k vášmu domácemu zásobníku na dlhé zimné dni. Dobrú chuť!