Ako správne zavárať čerešne

Ako správne zavárať čerešne? Tiež je to niečo, čo milujem v kuchyni robiť. Trocha falštičiek pozavárať, aby bolo niečo fajnučké na zimu. A som rada ak sú zásoby pre nejakú krízu. Alebo ako menší darček pre mojích známych. Dobre je si vymienať zavaranini.

Na správne zaváranie čerešní potrebujete čerešne, cukor, vodu a sterilizované sklenené nádoby. Postupujte podľa nasledujúceho receptu:

1. Čerešne dôkladne umyte a odstráňte kôstky.

2. V hrnci zmiešajte vodu a cukor v pomere 1:1. Na každý liter vody pridajte kilogram cukru.

3. Varenie si nechajte zovrieť a potom pridajte čerešne.

4. Varíme na miernom ohni asi 5-10 minút, nechajte zmes ešte chvíľu povariť.

5. Hotovú zmes nalejte do pripravených sterilizovaných sklenených nádob a uzavrite.

6. Sklenené nádoby umiestnite do vody a povarte asi 10-15 minút.

7. Počkajte, kým sa nádoby úplne vychladnú, skontrolujte, či sú dobre uzavreté a potom ich uskladnite na tmavé a chladné miesto.

 

Ako správne zavárať čerešne?

Takto pripravené čerešne budú skvelým príspevkom k vášmu domácemu zásobníku na dlhé zimné dni. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *