Cestoviny sa mi v kuchyni pohybujú asi najviac zo všetkých surovín na prípravu jedál. Môj muž ich nakúpil na kilá a posledné týždne konzumujeme len cestovinu v rôznych variantoch. Od mäsa cez zeleninu, na smotane či zapekané úpravy. Už sa jej asi prejedáme na pol roka.
Keď už mám tú možnosť, využijem ju a zdieľam s vami postup môjho receptu. Opäť nič zložité, čo by vaše ruky nezvládli.
Kuracie prsia na šťave s cestovinou
Určite stojí za to prečítať si aj tento recept: kuracie prsia na šťave. Rozviňte svoje kulinárske obzory.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 250 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 2 mrkvy
- 200 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- 100 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej oregana
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
- Príprava cestovín:
- V hrnci priveďte vodu do varu. Pridajte soľ a potom vsypte cestoviny. Varíme podľa pokynov na balení, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a nechajte bokom.
- Kuracie prsia:
- Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okoreňte čiernym korením.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte kuracie prsia. Opečte ich na zlatistý odtieň, asi 5-7 minút. Následne ich vyberte z panvice a odložte bokom.
- Zelenina:
- V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju do priesvitnosti.
- Pridajte nasekaný cesnak, nakrájanú červenú papriku a nastrúhané mrkvy. Smažte zmes asi 5 minút, kým zelenina nie je mäkká.
- Príprava šťavy:
- Do panvice vráťte kuracie prsia, zalejte ich kuracím vývarom a pridajte smotanu na varenie.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou a oreganom. Nechajte variť na strednom ohni asi 10 minút, kým sa šťava trošku zahustí.
- Spojenie jedla:
- Nakoniec pridajte uvarené cestoviny do panvice so šťavou a jemne premiešajte, aby sa spojili so všetkými ingredienciami.
- Servírovanie:
- Podávajte teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, ak ju využívate.
Dobrú chuť!