Kuracie prsia na šťave varecha

Radi vám prinášame lahodný recept na kuracie prsia na stave.

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice dijónskej horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie prsia na šťave varecha

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cesnak a cibuľu a opečte ich, kým nezačnú jemne zlatieť.
  2. Kuracie prsia posoľte a okoreňte podľa chuti. Položte ich na panvicu a opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte kurací vývar, smotanu na varenie a dijónsku horčicu. Varte na strednom ohni asi 10-15 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nezhustne.
  4. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinou. Ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfame, že si jedlo vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *