Recept na kuracie prsia s použitím zelenej papriky je veľmi jednoduchý a lahodný. Pozrite sa na postup:
Ingrediencie:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 1 veľká zelená paprika
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
Kuracie prsia s zelenou paprikou
- Opláchnite kuracie prsia pod prúdom vody a nakrájajte ich na tenké plátky.
- Zelenú papriku zbavte semien a nakrájajte na tenké pásiky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nebudú mäkké a nebudú sa dať ľahko rozmačkať vidličkou.
- Hneď potom pridajte kuracie prsia na panvicu a opražte ich do zlatohneda zo všetkých strán.
- Do panvice vložte zelenú papriku, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Duste všetko spolu ešte niekoľko minút, aby bolo mäso dokonale prepečené.
- Servírujte s obľúbenou prílohou, ako je ryža alebo zemiakové pyré.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na zelenej paprike
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 veľké zelené papriky
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- 100 ml smotany na varenie
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
- Paprika (sladká alebo štipľavá) podľa vlastného uváženia
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (nepovinné)
Taktika prípravy:
-
Príprava ingrediencií: Kuracie prsia umyjeme, osušujeme a nakrájame na kocky. Zelené papriky umyjeme, odstránime stopky a semienka, a nakrájame na prúžky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobno.
-
Opekanie cibuľe a cesnaku: Na panvici rozohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nasekanú cibuľu a opražíme ju dozlatista. Potom pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme, kým nezačne voňať.
-
Pridanie kuracieho mäsa: Do panvice vložíme nakrájané kuracie prsia. Opekáme ich do zlato-hneda, pričom občas premiešame.
-
Pridanie papriky: K opečenému mäsu pridáme nakrájané zelené papriky a všetko smažíme približne 5 minút, kým paprika nezmäkne.
-
Pridanie tekutín: Následne pridáme kurací vývar a dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Necháme zmes variť asi 10 minút, aby sa chutě prepájili.
-
Zjemnenie smotanou: Ku koncu varenia pridáme smotanu na varenie a dôkladne premiešame. Necháme ešte chvíľu variť, aby sa smotana prepojila s ostatnými ingredienciami.
-
Podávanie: Kuracie prsia so zelenou paprikou servírujeme horúce, ideálne s prílohami, ako sú ryža, cestoviny alebo čerstvý chlieb. Na vrchu môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou pre ozdobu a zvýraznenie chuti.
Prajem vám dobrú chuť!