Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 hrnček fazulek
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžica hladkej múky
– 200 ml vývaru
– čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

 

Kuracie prsia s fazuľkou

Postup:
1. Kuracie prsia očistíme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opekáme kuracie prsia do zlatista. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.
3. Do panvice pridáme nasekanú cibuľu a cesnak, ktoré osmažíme do zlatista.
4. Pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak, necháme krátko podusit.
5. Pridáme fazuľku, múku a zalijeme vývarom. Premiešame a necháme pomaly variť asi 10 minút.
6. Na záver pridáme opečené kuracie prsia a necháme ešte chvíľu variť.
7. Podávame posypane čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *