Potrebujeme:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 4 lyžice medu
– 2 lyžice horčice
– soľ, korenie

 

Kuracie prsia s medom a horčicou

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým utierkou.
2. V miske zmiešame med, horčicu, soľ a korenie podľa chuti.
3. Marinádu z medu a horčice potrieme na oboch stranách kuracích pŕs.
4. Necháme mäso odpočívať v chladničke minimálne 30 minút, prípadne aj cez noc pre lepšiu chuťovú kombináciu.
5. Po odpočinku mäso vložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 25-30 minút, prípadne až kým nebude mäso pekne zlatisté a prepečené.
7. Podávame s dusenou zeleninou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *