Ak hľadáte rýchly a chutný recept na kuracie prsia s worcesterskou omáčkou, tu je pre vás jednoduchý postup:
Zoznam potrebných surovín:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 3 polievkové lyžice worcesterskej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie (podľa vlastného uváženia)
Kuracie prsia s worcesterskou omáčkou
Návod na prípravu:
- Osolíme a okoreníme kuracie prsia podľa vlastnej chuti.
- Na strednom ohni zohrejeme olivový olej v panvici.
- Do panvice umiestníme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán približne 4-5 minút, kým nepríjmu zlatavenú farbu.
- Po opečení vyberieme prsia z panvice a uložíme ich na tanier.
- Do tej istej panvice vsypeme nasekaný cesnak a orestujeme ho asi minútu, až kým nezmäkne a uvoľní arómu.
- Pridáme worcesterskú omáčku a necháme ju variť ďalšie 2-3 minúty, aby sa zahustila a chutila lepšie.
- Kuracie prsia vložíme späť do panvice s omáčkou a premiešame, aby sa dôkladne prehriali.
- Podávame s obľúbenou prílohou, ako je napríklad zelenina, ryža alebo zemiaková kaša.
Užite si toto chutné jedlo z kuracích pŕs s worcesterskou omáčkou ako hlavný chod. Dobrú chuť!
2) Kuracie prsia worcester
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice omáčky Worcestershire
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 čajová lyžička medu (podľa uváženia)
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo tymián) na dekoráciu
Metóda prípravy:
-
Príprava marinády: V miske zmiešajte omáčku Worcestershire, olivový olej, prelisovaný cesnak, med, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa jednotlivé zložky spojili.
-
Marinovanie kuracích pŕs: Kuracie prsia dobre umyte a jemne osušte papierovými utierkami. Potom ich vložte do misky s marinádou a nechajte marinovať minimálne 30 minút, optimálne 1-2 hodiny v chladničke. Dlhšie marinovanie zintenzívni chute.
-
Príprava na varenie: Pred začatím varenia si zohrejte panvicu na strednom ohni. Môžete taktiež využiť grilovaciu panvicu pre lepší výsledok.
-
Varenie kuracieho mäsa: Kuracie prsia vyberte z marinády a prebytočnú marinádu odložte na neskôr. Na zahriatej panvici umiestnite kuracie prsia a varte 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú dostatočne prepečené a nezískajú zlatistý nádych. Počas varenia môžete pridať zvyšnú marinádu, aby sa mäsu pridala ešte bohatšia chuť.
-
Servírovanie: Po uvarení nechajte kuracie prsia pár minút odpočinúť. Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte na tanieri. Ozdobte čerstvými bylinkami.
-
Podávanie: Môžete servírovať s obľúbenou prílohou, ako je ryža, zemiaková kaša alebo zeleninový šalát.
Dobrú chuť!