Ingrediencie:
– 4 kuracie filé
– 2 veľké broskyne
– 1 cibuľa
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa vlastných preferencií
– 200g tvrdého syra (napríklad edam alebo gouda)
Zapekané kuracie filé s broskyňou
Postup:
1. Kuracie filé umyjeme, osušíme a rozkrájame na menšie kúsky. Osoľte a okoreníme podľa chuti.
2. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kúsky. Broskyne umyjeme, olúpeme a následne rozkrájame na tenké plátky.
3. Na panvici zahrejeme olivový olej a cibuľu opražíme, kým nezmäkne.
4. Pridáme kuracie kúsky a osmažíme ich zo všetkých strán, kým nebudú pekne zlatisté.
5. Panvicu odstavíme z plameňa a na kuracie kúsky rozložíme zvyšné plátky broskýň.
6. Syr rozkrájame na tenké plátky a pokryjeme nimi kuracie filé s broskyňou.
7. Rúru nastavíme na 180 stupňov a pečieme približne 20-25 minút, kým sa syr dobre roztopí a získa zlatú farbu.
8. Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia. Prajeme dobrú chuť!