kuracie rezne na prirodno s omackou

pridajte nasekaný cesnak a restujte ho krátko, aby sa nezhoršil. Potom vlejte kurací vývar a varte, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Zmiešajte tam horčicu a smotanu, pričom nezabudnite pridať aj estragón.

  • Dokončenie jedla: Kuracie rezne vložte späť do panvice s omáčkou a nechajte ich variť ešte pár minút, aby sa chute dôkladne prepojili.
  • Servírovanie: Kuracie rezne podávajte s horčicovo-krémovou omáčkou, ktorú môžete ozdobiť čerstvými bylinkami. Ako vhodnú prílohu vyberte zemiaky, ryžu alebo sezónny zeleninový šalát.
  • Tipy:

    • Experimentujte s rôznymi bylinkami, ako sú rozmarín alebo tymián, aby ste prispôsobili omáčku vašim preferenciám.
    • Ak túžite po krémovejšej omáčke, môžete pridať ešte trochu smotany na šľahanie pred podávaním.

    pridajte kurací vývar a horčicu, potom nechajte zovrieť. Varíme, kým sa omáčka nezredukuje.

  • Dokončenie jedla: Znížte teplotu a vmiešajte smotanu spolu s estragónom. Dobre premiešajte a nechajte na slabom ohni približne 5 minút.
  • Servírovanie: Kuracie rezne vráťte späť do omáčky a nechajte ich prejsť omáčkou ešte 3-4 minúty. Podávajte s omáčkou a buď zemiakmi, alebo ryžou.
  • Tipy:

    • Ak nemáte horčicu poruke, pokojne ju môžete nahradiť jogurtom alebo majonézou, aby ste dosiahli krémovejšiu konzistenciu omáčky.
    • Do omáčky môžete pridať aj jemne nasekané huby, ktoré obohatia chuť.

    3) Kuracie rezne na prírodno s paradajkovou bazalkovou omáčkou

    Ingrediencie na kuracie rezne:

    • 4 kuracie prsia
    • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
    • 2 polievkové lyžice olivového oleja
    • 1 cibuľa (nasekaná)
    • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
    • 1 plechovka drvených paradajok (400g)
    • 2 polievkové lyžice čerstvej bazalky (alebo 1 čajová lyžička sušenej)
    • 1 čajová lyžička cukru
    • 1/2 čajovej lyžičky oregána

    Postup:

    Kuracie stehná v rúre

    Kuracie stehná v rúre

    Čítať viac »

    1. Príprava kuracích pŕs: Najskôr umyte kuracie prsia, osušte a naklepte. Osolte a okoreňte.
    2. Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej a smažte kuracie rezne, kým nezískajú zlatistej farby. Potom ich vyberte a odložte na tanier.
    3. Príprava omáčky: Na tej istej panvici orestujte cibuľu a cesnak. Pridajte drvené paradajky a cukor, osolte a okoreňte. Nechajte zovrieť a varte na miernom ohni 10 minút.
    4. Dokončenie jedla: Pridajte čerstvú bazalku a oregano. Kuracie rezne vráťte späť do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať ešte 5 minút.
    5. Servírovanie: Podávajte s omáčkou, je možné pridať aj nastrúhaný syr na vrch alebo posypať čerstvou bazalkou.

    Tipy:

    • Paradajkovú omáčku môžete prispôsobiť podľa sezónnych surovín a obohatiť ju o zeleninu ako paprika alebo cuketa.
    • Čerstvá bazalka dodá jedlu nádhernú arómu, no ak nie je k dispozícii, použite sušenú.

    Tieto tri recepty na kuracie rezne na prírodno s rôznymi omáčkami ponúkajú rozmanitosť chutí a jednoduchú prípravu, čím sa stanú obľúbeným pokrmom vo vašej kuchyni. Pripravte si ich podľa vlastných preferencií a vychutnajte si jedlo plné vôní a chutí. Dobrú chuť!)

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *