pridajte nasekaný cesnak a restujte ho krátko, aby sa nezhoršil. Potom vlejte kurací vývar a varte, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Zmiešajte tam horčicu a smotanu, pričom nezabudnite pridať aj estragón.
Tipy:
- Experimentujte s rôznymi bylinkami, ako sú rozmarín alebo tymián, aby ste prispôsobili omáčku vašim preferenciám.
- Ak túžite po krémovejšej omáčke, môžete pridať ešte trochu smotany na šľahanie pred podávaním.
pridajte kurací vývar a horčicu, potom nechajte zovrieť. Varíme, kým sa omáčka nezredukuje.
Tipy:
- Ak nemáte horčicu poruke, pokojne ju môžete nahradiť jogurtom alebo majonézou, aby ste dosiahli krémovejšiu konzistenciu omáčky.
- Do omáčky môžete pridať aj jemne nasekané huby, ktoré obohatia chuť.
3) Kuracie rezne na prírodno s paradajkovou bazalkovou omáčkou
Ingrediencie na kuracie rezne:
- 4 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 plechovka drvených paradajok (400g)
- 2 polievkové lyžice čerstvej bazalky (alebo 1 čajová lyžička sušenej)
- 1 čajová lyžička cukru
- 1/2 čajovej lyžičky oregána
Postup:
- Príprava kuracích pŕs: Najskôr umyte kuracie prsia, osušte a naklepte. Osolte a okoreňte.
- Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej a smažte kuracie rezne, kým nezískajú zlatistej farby. Potom ich vyberte a odložte na tanier.
- Príprava omáčky: Na tej istej panvici orestujte cibuľu a cesnak. Pridajte drvené paradajky a cukor, osolte a okoreňte. Nechajte zovrieť a varte na miernom ohni 10 minút.
- Dokončenie jedla: Pridajte čerstvú bazalku a oregano. Kuracie rezne vráťte späť do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať ešte 5 minút.
- Servírovanie: Podávajte s omáčkou, je možné pridať aj nastrúhaný syr na vrch alebo posypať čerstvou bazalkou.
Tipy:
- Paradajkovú omáčku môžete prispôsobiť podľa sezónnych surovín a obohatiť ju o zeleninu ako paprika alebo cuketa.
- Čerstvá bazalka dodá jedlu nádhernú arómu, no ak nie je k dispozícii, použite sušenú.
Tieto tri recepty na kuracie rezne na prírodno s rôznymi omáčkami ponúkajú rozmanitosť chutí a jednoduchú prípravu, čím sa stanú obľúbeným pokrmom vo vašej kuchyni. Pripravte si ich podľa vlastných preferencií a vychutnajte si jedlo plné vôní a chutí. Dobrú chuť!)