Moja mama zvyčajne piekla kuracie rezne so syrom a broskyňami skoro každú nedeľu. Niekedy namiesto broskýň pridala kyslé uhorky. Tiež to bolo vynikajúce a chutné, ozaj netradičné a naozaj delikátne. Dnes sa však zameriam na variant s broskyňami. Chutné a prirodzené jedlo.
Odporúčam vyskúšať aj: kuracie rezne na 4 spôsoby.
Kuracie rezne s broskyňami a syrom
Ak hľadáte návod na prípravu kuracích rezňov s broskyňou a syrom, ponúkam vám jeden z možných spôsobov ich zhotovenia:
Suroviny:
- 4 kuracie rezne
- 4 plátky syra (druh syra podľa vášho výberu)
- 2 broskyne, nakrájané na tenké plátky
- 1 vajce
- Strúhanka
- Olej na vyprážanie
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Osolíme a okoreníme rezne podľa chuti.
- Na každý kúsok odporúčam umiestniť plátok syra a niekoľko krúžkov broskyne.
- Prehneme rezne napoly a jemne ich stlačíme, aby sa syr a broskyne udržali pokope.
- V miske rozšľaháme vajce a rezne obaľujeme v tomto vajíčku.
- Následne ich obaľujeme v strúhanke, aby sa nám vytvorila chutná a chrumkavá kôrka.
- Na panvici zohrejeme potrebné množstvo oleja.
- Rezne opražíme z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé a dôkladne prepečené vo vnútri.
- Hotové kuracie rezne s broskyňou a syrom podávame s obľúbenou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!
2) Kuracie rezne s broskyňou a syrom
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 zrelé broskyne (čerstvé alebo konzervované)
- 200 g syra (napríklad mozzarella alebo eidam)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1/2 šálky múky (na obaľovanie)
- 2 vajcia (na obaľovanie)
- 1 šálka strúhanky (na obaľovanie)
- Olej na vyprážanie (napríklad slnečnicový alebo olivový)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia umyjte a osušte papierovou utierkou. Potom ich nakrájajte na rezne, ak preferujete tenšie, môžete ich prekrojiť na polovicu.
- Osoľte a okoreňte rezne z oboch strán. Posypte oreganom pre lepšiu chuť.
-
Príprava broskýň:
- Pri použití čerstvých broskýň ich umyte, odstráňte kôstku a nakrájajte nakrájajte na tenké prúžky. Ak máte konzervované broskyne, sceďte ich a nakrájajte na plátky.
-
Obaľovanie rezňov:
- Pripravte si tri misky: do prvej nasypte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
- Každý rezne najprv obalte v múke, potom ho ponorte do vajíčka a nakoniec ho obalte strúhankou.
-
Vyprážanie rezňov:
- Na panvici zohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte rezne tak, aby sa navzájom nepokrývali.
- Vyprážajte z oboch strán do zlatista, približne 4-5 minút na každú stranu. Po vyprážaní ich preložte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
-
Pečenie s broskyňou a syrom:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Na vyprážané rezne položte plátky broskýň a na vrch nastrúhaný syr.
- Položte ich na plech a pečte v rúre asi 10-15 minút, kým sa syr nezmení na zlatý a nerozpustí sa.
-
Servírovanie:
- Po upečení podávajte rezne s broskyňou a syrom teplé. Môžete ich skombinovať s prílohou, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.
Dobrú chuť!