Kuracie soté s kari omáčkou

Potrebujeme:
– 500 g kuracieho mäsa (prsia, stehná)
– 2 lyžice masla
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku kari korenia
– 1 lyžičku mletej sladkej papriky
– 1 lyžičku mletej kurkumy
– 200 ml smotany na šľahanie
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej na opekanie

 

Kuracie soté s kari omáčkou

Postup:
1. Mäso nakrájame na tenké plátky alebo kocky a osolíme.
2. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
3. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme olivový olej.
4. Na panvici opražíme cibuľu a cesnak, kým nezačnú meniť farbu.
5. Pridáme kuracie mäso a dusíme ho, kým nezmení farbu a neupraví sa na povrchu.
6. Do mäsa pridáme kari korenie, mletú sladkú papriku a kurkumu. Všetko premiešame.
7. Znížime teplotu a pridáme smotanu na šľahanie. Dusíme ešte 5 – 10 minút, kým soté zhustne.
8. Omáčku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
9. Podávame s ryžou alebo kuskusom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Miriama Polak píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Holuby Adriana píše:

    Mňam, toto znie veľmi chutne!

  3. Lenka19 píše:

    Ďakujem za recept, už teraz sa teším na večeru!

  4. Frederik Oravcova píše:

    Tento recept je skvelý pre tých, čo majú radi kari!

  5. Ahrasko píše:

    Neviem sa dočkať, kým si to vyskúšam doma!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *