Kuracie stehná na šampiňónoch

Tu je recept na kuracie stehná na šampiňónoch:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 250 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Kuracie stehná na šampiňónoch

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte kuracie stehná. Smažte ich z oboch strán, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať. Potom ich odložte na tanier a zakryte fóliou, aby si udržali teplotu.
  3. V tom istom hrnci pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju dozlatista. Pridajte rozdrvený cesnak a šampiňóny. Dusíme ich, kým šampiňóny nezhnednú a väčšina tekutiny sa odparí.
  4. Keď je šampiňónova zmes hotová, pridajte späť kuracie stehná do hrnca a nalejte smotanu na varenie. Premiešajte, aby sa zmes spojila.
  5. Zakryte hrniec a varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým kuracie mäso nie je úplne prepečené a šampiňónová omáčka zhustne.
  6. Na záver ozdobte kuracie stehná na šampiňónoch nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích stehien (s kožou alebo bez)
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 2 stredné cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    • Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ich osolte a okoreňte čiernym korením z oboch strán.
    • Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak na plátky. Šampiňóny opláchajte a nakrájajte na plátky.
  2. Opečenie kuracieho mäsa:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie stehná, kožou nadol, a opečte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (asi 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.
  3. Príprava šampiňónov:

    • V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu (asi 3-4 minúty).
    • Pridajte nakrájané šampiňóny a opäť smažte, kým nezmäknú a nepustia vodu (ďalších približne 5 minút).
  4. Dokončenie jedla:

    • Do panvice so šampiňónmi pridajte kuracie stehná späť. Nalejte kurací vývar a smotanu na varenie. Ak používate, pridajte aj sušený tymián. Všetko premiešajte a priveďte k varu.
    • Znížte teplotu, zakryte a varte na miernom ohni asi 25-30 minút, alebo kým sú kuracie stehná úplne prepečené a mäkké.
  5. Podávanie:

    • Kuracie stehná na šampiňónoch podávajte horúce, ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s prílohou podľa chuti, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Kovacova Albina píše:

    Dobrý recept, určite ho vyskúšam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *