Tu je recept na kuracie stehná na šampiňónoch:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 250 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobu
Kuracie stehná na šampiňónoch
Postup:
- Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte kuracie stehná. Smažte ich z oboch strán, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať. Potom ich odložte na tanier a zakryte fóliou, aby si udržali teplotu.
- V tom istom hrnci pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju dozlatista. Pridajte rozdrvený cesnak a šampiňóny. Dusíme ich, kým šampiňóny nezhnednú a väčšina tekutiny sa odparí.
- Keď je šampiňónova zmes hotová, pridajte späť kuracie stehná do hrnca a nalejte smotanu na varenie. Premiešajte, aby sa zmes spojila.
- Zakryte hrniec a varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým kuracie mäso nie je úplne prepečené a šampiňónová omáčka zhustne.
- Na záver ozdobte kuracie stehná na šampiňónoch nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 ks kuracích stehien (s kožou alebo bez)
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 2 stredné cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
- 1 lyžička sušeného tymiánu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava ingrediencií:
- Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ich osolte a okoreňte čiernym korením z oboch strán.
- Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak na plátky. Šampiňóny opláchajte a nakrájajte na plátky.
-
Opečenie kuracieho mäsa:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie stehná, kožou nadol, a opečte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (asi 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.
-
Príprava šampiňónov:
- V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu (asi 3-4 minúty).
- Pridajte nakrájané šampiňóny a opäť smažte, kým nezmäknú a nepustia vodu (ďalších približne 5 minút).
-
Dokončenie jedla:
- Do panvice so šampiňónmi pridajte kuracie stehná späť. Nalejte kurací vývar a smotanu na varenie. Ak používate, pridajte aj sušený tymián. Všetko premiešajte a priveďte k varu.
- Znížte teplotu, zakryte a varte na miernom ohni asi 25-30 minút, alebo kým sú kuracie stehná úplne prepečené a mäkké.
-
Podávanie:
- Kuracie stehná na šampiňónoch podávajte horúce, ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s prílohou podľa chuti, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!
Vyzera to velmi chutne.
Dobrý recept, určite ho vyskúšam.