Kuracie stehná na šampiňónoch

Tu je návod na prípravu kuracích stehien so šampiňónmi:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
  • petržlenová vňať na dekoráciu

Kuracie stehná so šampiňónmi

Príprava:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyte pod tečúcou vodou a potom ich osušte papierovou utierkou. Na osolenie a okorenenie použite čierne korenie podľa vlastnej chuti.
  2. Na panvici rozpustite maslo a pridajte kuracie stehná. Smažte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé. Potom ich preložte na tanier a prikryte fóliou, aby ostali teplé.
  3. V tej istej panvici pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju do zlata. Pridajte rozdrvený cesnak a nakrájané šampiňóny. Dusíme, kým šampiňóny nezhnednú a väčšia časť tekutiny sa neodparí.
  4. Akonáhle je zmes so šampiňónmi pripravená, vráťte kuracie stehná do panvice a pridajte smotanu na varenie. Dobre premixujte, aby sa ingrediencie spojili.
  5. Zakryte panvicu a varte na nízkom ohni približne 15 minút, až kým nie sú kuracie stehná úplne prepečené a omáčka zo šampiňónov trochu zhustne.
  6. Na záver kuracie stehná so šampiňónmi posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s vašou obľúbenou prílohou, ako je ryža či pečené zemiaky.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Kuracie stehná na šampiňónoch - 2

2) Kuracie stehná na šampiňónoch tak ako ich len ja pripravujem

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích stehien (s kožou alebo bez)
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 2 stredné cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu (voliteľné)

Príprava:

  1. Príprava komponentov:

    Ako zavárať broskyne?

    Ako zavárať broskyne?

    Čítať viac »

    • Kuracie stehná umyte a dôkladne osušte papierovou utierkou. Potom ich ochuťte soľou a čiernym korením z obidvoch strán.
    • Cibuľu nakrájajte na malé kúsky a cesnak na tenké plátky. Šampiňóny prepláchnite a nakrájajte na plátky.
  2. Opekanie kuracieho mäsa:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie stehná s kožou nadol a opečte ich na oboch stranách, až kým nezískajú zlatohnedú farbu (približne 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a preložte na tanier.
  3. Príprava šampiňónov:

    • V tej istej panvici vložte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, až kým cibuľa nebude mäkká a získa zlatožltú farbu (asi 3-4 minúty).
    • Pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v smažení, kým nezmäknú a neprepustia šťavu (ďalších približne 5 minút).
  4. Dokončenie pokrmu:

    • Do panvice so šampiňónmi dajte kuracie stehná späť. Prilejte kurací vývar a smotanu na varenie. Ak sa rozhodnete, pridajte aj sušený tymián. Dobre všetko premiešajte a ihneď priveďte do varu.
    • Keď sa začne variť, znížte teplotu, zakryte panvicu a varte na nízkom ohni približne 25-30 minút, alebo kým kuracie stehná nie sú úplne prepečené a mäkké.
  5. Podávanie:

    • Kuracie stehná so šampiňónmi podávajte teplé, posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s prílohou podľa vlastnej chuti, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Avatar of Kovacova Albina Kovacova Albina píše:

    Dobrý recept, určite ho vyskúšam.