Tu je návod na prípravu kuracích stehien so šampiňónmi:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích stehien
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
- petržlenová vňať na dekoráciu
Kuracie stehná so šampiňónmi
Príprava:
- Kuracie stehná dôkladne umyte pod tečúcou vodou a potom ich osušte papierovou utierkou. Na osolenie a okorenenie použite čierne korenie podľa vlastnej chuti.
- Na panvici rozpustite maslo a pridajte kuracie stehná. Smažte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé. Potom ich preložte na tanier a prikryte fóliou, aby ostali teplé.
- V tej istej panvici pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju do zlata. Pridajte rozdrvený cesnak a nakrájané šampiňóny. Dusíme, kým šampiňóny nezhnednú a väčšia časť tekutiny sa neodparí.
- Akonáhle je zmes so šampiňónmi pripravená, vráťte kuracie stehná do panvice a pridajte smotanu na varenie. Dobre premixujte, aby sa ingrediencie spojili.
- Zakryte panvicu a varte na nízkom ohni približne 15 minút, až kým nie sú kuracie stehná úplne prepečené a omáčka zo šampiňónov trochu zhustne.
- Na záver kuracie stehná so šampiňónmi posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s vašou obľúbenou prílohou, ako je ryža či pečené zemiaky.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie stehná na šampiňónoch tak ako ich len ja pripravujem
Ingrediencie:
- 4 ks kuracích stehien (s kožou alebo bez)
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 2 stredné cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
- 1 lyžička sušeného tymiánu (voliteľné)
Príprava:
-
Príprava komponentov:
- Kuracie stehná umyte a dôkladne osušte papierovou utierkou. Potom ich ochuťte soľou a čiernym korením z obidvoch strán.
- Cibuľu nakrájajte na malé kúsky a cesnak na tenké plátky. Šampiňóny prepláchnite a nakrájajte na plátky.
-
Opekanie kuracieho mäsa:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie stehná s kožou nadol a opečte ich na oboch stranách, až kým nezískajú zlatohnedú farbu (približne 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a preložte na tanier.
-
Príprava šampiňónov:
- V tej istej panvici vložte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, až kým cibuľa nebude mäkká a získa zlatožltú farbu (asi 3-4 minúty).
- Pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v smažení, kým nezmäknú a neprepustia šťavu (ďalších približne 5 minút).
-
Dokončenie pokrmu:
- Do panvice so šampiňónmi dajte kuracie stehná späť. Prilejte kurací vývar a smotanu na varenie. Ak sa rozhodnete, pridajte aj sušený tymián. Dobre všetko premiešajte a ihneď priveďte do varu.
- Keď sa začne variť, znížte teplotu, zakryte panvicu a varte na nízkom ohni približne 25-30 minút, alebo kým kuracie stehná nie sú úplne prepečené a mäkké.
-
Podávanie:
- Kuracie stehná so šampiňónmi podávajte teplé, posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s prílohou podľa vlastnej chuti, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Prajem vám dobrú chuť!
Vyzera to velmi chutne.
Dobrý recept, určite ho vyskúšam.