Ak máte radi jedlo s kuracím mäsom a hubovou omáčkou, tu je jednoduchý recept na kuracie štvrtky v hubovej omáčke:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích štvrtiek
  • 200 g hubov (napr. šampiňónov), nakrájaných na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička rascebu (alebo iného obľúbeného korenia)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie štvrtky v hubovej omáčke

Postup:

  1. Kuracie štvrtky osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. V hrnci zohrejte olej a orestujte kuracie štvrtky z oboch strán dovtedy, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z hrnca a dajte bokom.
  3. Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusíme ich dozlatista.
  4. Pridajte huby a varejte ich, až kým nezmenia farbu a väčšina tekutiny odparí.
  5. Pridajte hladkú múku a premiešajte ju, aby sa huby obalili.
  6. Následne nalejte smotanu na varenie a premiešajte, kým nevznikne krémová omáčka.
  7. Vráťte kuracie štvrtky do hrnca, pridajte rascebu a pokračujte varením na miernom ohni približne 15 – 20 minút, kým nie je kuracie mäso úplne upečené a mäkké.
  8. Podávajte s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kaší.

Dúfam, že si vychutnáte tieto kuracie štvrtky v hubovej omáčke!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *