Kuracie štvrtky v hubovej omáčke

Ak máte radi jedlo s kuracím mäsom a hubovou omáčkou, tu je jednoduchý recept na kuracie štvrtky v hubovej omáčke:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích štvrtiek
  • 200 g hubov (napr. šampiňónov), nakrájaných na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička rascebu (alebo iného obľúbeného korenia)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie štvrtky v hubovej omáčke

Postup:

  1. Kuracie štvrtky osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. V hrnci zohrejte olej a orestujte kuracie štvrtky z oboch strán dovtedy, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z hrnca a dajte bokom.
  3. Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusíme ich dozlatista.
  4. Pridajte huby a varejte ich, až kým nezmenia farbu a väčšina tekutiny odparí.
  5. Pridajte hladkú múku a premiešajte ju, aby sa huby obalili.
  6. Následne nalejte smotanu na varenie a premiešajte, kým nevznikne krémová omáčka.
  7. Vráťte kuracie štvrtky do hrnca, pridajte rascebu a pokračujte varením na miernom ohni približne 15 – 20 minút, kým nie je kuracie mäso úplne upečené a mäkké.
  8. Podávajte s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kaší.

Dúfam, že si vychutnáte tieto kuracie štvrtky v hubovej omáčke!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrtky
  • 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 šálka kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na posypanie (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Kuracie štvrtky umyte a osušite papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich z oboch strán.
    • Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak posekajte na plátky. Húb umyte a nakrájajte na plátky.
  2. Smaženie kuracích štvrtiek:

    • Na rozpálenom olivovom oleji na panvici opečte kuracie štvrtky dozlatista z oboch strán (približne 7-8 minút z každej strany). Potom ich vyberte a dajte na tanier.
  3. Príprava hubovej omáčky:

    • Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednej teplote, až kým cibuľa nezmäkne a nezískava zlatistú farbu.
    • Pridajte nakrájané huby a smažte ďalších 5-7 minút, kým sa nerestujú a nezredukujú.
  4. Pridanie omáčky:

    • Keď sú huby hotové, pridajte kurací vývar a premiešajte. Nechajte pár minút povariť.
    • Následne pridajte sladkú smotanu a majoránku. Zmes dochuťte soľou a čiernym korením. Ponorte späť kuracie štvrtky do omáčky.
  5. Dusenie:

    • Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte kuracie štvrtky dusiť na strednej teplote približne 20 minút, aby sa prepojili chute.
  6. Servírovanie:

    • Po dusesení preložte kuracie štvrtky na tanier a polejte ich omáčkou.
    • Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, ak používate.

Podávanie:

Kuracie štvrtky v hubovej omáčke sa výborne hodia s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom. Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *