Ingrediencie:
– 250 g kvásku
– 400 g hladkej múky
– 250 ml vlažnej vody
– 10 g soli

 

Kvásková drevorubačská bageta

Postup:
1. V miske zmiešajte kvások s vlažnou vodou, pridajte hladkú múku a premiešajte.
2. Pridajte soľ a premiešajte, až kým nevytvoríte hladké cesto.
3. Cesto nechajte odpočívať aspoň 12 hodín pri izbovej teplote.
4. Po odpočinku vyklopte cesto na pomúčenú dosku a jemne ho lisujte.
5. Rovnakým spôsobom ako plienky, ohnete kraje na strede a posypeme múkou.
6. Bagetu dajte na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte ešte 1-2 hodiny kysnúť.
7. Pred pečením zohrejte rúru na 250 °C a do dna rúry dajte nádobu s vodou.
8. Bagetu nakrájajte ostrým nožom a vložte do rúry na 30 – 40 minút.

Nakoniec si môžete vychutnať domácu kváskovú drevorubačskú bagetu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *