Kysnuté lievance (fotorecept)

Určite, tu je jednoduchý fotorecept na kysnuté lievance:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 40 g cukru
  • 20 g masla
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 7 g suchého droždia
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

 

Kysnuté lievance (fotorecept)

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, soľ a suché droždie.
  2. V malom hrnci zohrejte mlieko a maslo, kým sa maslo úplne nerozpustí. Nechajte trochu vychladnúť.
  3. Do suchých ingrediencií pridajte vajíčko a vanilkový extrakt. Pridajte aj mlieko s maslom a dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  4. Zakryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť v teplej miestnosti asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
  5. Po dočasnom vykysnutí cesta opatrne preberiete lyžicou na stôl posýpaný múkou. Znova cesto krátko premiesite, aby ste odstránili nadbytočné plyny.
  6. V hrnci zohrejte olej na strednú teplotu.
  7. Z cesta vytvarujte malé guľôčky a obaľte ich v strúhankách.
  8. Lievance opatrne vložte do horúceho oleja a opekajte ich z oboch strán dozlatista.
  9. Po opražení ich vložte na papierovú utierku na odsatí prebytočného oleja.
  10. Podávajte ešte teplé s odľahčenou smotanou, džemom alebo cukrom v prášku.

Dúfam, že Vám kysnuté lievance budú chutiť! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

 

2)

Kysnuté lievance sú skutočnou pochúťkou, ktorá vás nadchne svojou lahodnou chuťou a jemnou textúrou. Tento recept je obzvlášť jednoduchý a ideálny na raňajky, desiatu alebo akcipientné večere. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, aby ste si mohli tieto chutné lievance pripraviť aj vy!

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Aby ste sa mohli pustiť do výroby kysnutých lievancov, pripravte si nasledujúce ingrediencie:

  • 250g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 300ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 50g roztopeného masla
  • Práškový cukor (na posypanie)

Krok za krokom: Postup na Prípravu

1. V miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ. Dobre premiešajte.

2. V inom nádobe zmiešajte mlieko, vajce a roztopené maslo. Túto zmes pridajte k sypkým ingredienciám a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.

3. Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste, približne 30 minút, až sa objem zdvojnásobí.

4. Po vykysnutí cesto rozdělte na menšie kusy a tvarujte lievance. Na panvici rozohrejte trošku oleja a lievance pečte približne 3 minúty z každej strany alebo do zlatista.

5. Podávajte teplé, posypané práškovým cukrom alebo obľúbeným ovocím a syrom!

Užite si svoje kysnuté lievance a podeľte sa o recept s priateľmi!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Gizela Mokros píše:

    Ďakujem za skvelý recept na kysnuté lievance. Určite ich budem čoskoro piecť.

  2. Murcova Margareta píše:

    Neviem sa dočkať, kedy vyskúšam tento recept. Snáď mi vyjdú také chutné, ako na fotke.

  3. Anonym píše:

    Recept znie super. Určite ho vyskúšam tento víkend. Dúfam, že mi vyjde.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *