Kysnuté lievance (fotorecept)

Určite, tu je jednoduchý fotorecept na kysnuté lievance:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 40 g cukru
  • 20 g masla
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 7 g suchého droždia
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

 

Kysnuté lievance (fotorecept)

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, soľ a suché droždie.
  2. V malom hrnci zohrejte mlieko a maslo, kým sa maslo úplne nerozpustí. Nechajte trochu vychladnúť.
  3. Do suchých ingrediencií pridajte vajíčko a vanilkový extrakt. Pridajte aj mlieko s maslom a dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  4. Zakryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť v teplej miestnosti asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
  5. Po dočasnom vykysnutí cesta opatrne preberiete lyžicou na stôl posýpaný múkou. Znova cesto krátko premiesite, aby ste odstránili nadbytočné plyny.
  6. V hrnci zohrejte olej na strednú teplotu.
  7. Z cesta vytvarujte malé guľôčky a obaľte ich v strúhankách.
  8. Lievance opatrne vložte do horúceho oleja a opekajte ich z oboch strán dozlatista.
  9. Po opražení ich vložte na papierovú utierku na odsatí prebytočného oleja.
  10. Podávajte ešte teplé s odľahčenou smotanou, džemom alebo cukrom v prášku.

Dúfam, že Vám kysnuté lievance budú chutiť! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *