Kuracie prsia wellington

Pre viac jedálne inšpirácie, tu je recept na kuracie prsia Wellington:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 8 plátkov listového cesta
  • 1 vajce, rozšľahané, na potretie

 

Kuracie prsia wellington

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie prsia osolte a okoreňte z oboch strán.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte kuracie prsia z oboch strán, až kým nenaberie zlatohnedú farbu. Potom ich odložte.
  4. Do tej istej panvice pridajte maslo a orestujte na nízkej teplote šampiňóny a cesnak, asi 5 minút, kým nezvädnú.
  5. Vypnite oheň a pridajte nasekanú petržlenovú vňať, premiešajte.
  6. Rozvaľkajte listové cesto na pomocnom povrchu. Rozrežte ho na 4 časti.
  7. Vyváľajte každý plátok listového cesta a položte naň 1 kuracie prsia.
  8. Na vrch kuracieho mäsa pridajte vrstvu šampiňónového mixu.
  9. Zabalte listové cesto okolo kuracieho mäsa a pevne ho zaklapnite.
  10. Každé zabaľené kuracie prsia potrite rozšľahaným vajcom.
  11. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút, kým listové cesto nezískava zlatistú farbu.
  12. Vyberte z rúry a nechajte aspoň 5 minút oddychovať pred servírovaním.

Najlepšie podávajte s restovanou zeleninou alebo šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *