Pre viac jedálne inšpirácie, tu je recept na kuracie prsia Wellington:
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
- 200 g šampiňónov, nakrájaných na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 8 plátkov listového cesta
- 1 vajce, rozšľahané, na potretie
Kuracie prsia wellington
Postup:
- Rozohrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie prsia osolte a okoreňte z oboch strán.
- Na panvici zohrejte olivový olej a opečte kuracie prsia z oboch strán, až kým nenaberie zlatohnedú farbu. Potom ich odložte.
- Do tej istej panvice pridajte maslo a orestujte na nízkej teplote šampiňóny a cesnak, asi 5 minút, kým nezvädnú.
- Vypnite oheň a pridajte nasekanú petržlenovú vňať, premiešajte.
- Rozvaľkajte listové cesto na pomocnom povrchu. Rozrežte ho na 4 časti.
- Vyváľajte každý plátok listového cesta a položte naň 1 kuracie prsia.
- Na vrch kuracieho mäsa pridajte vrstvu šampiňónového mixu.
- Zabalte listové cesto okolo kuracieho mäsa a pevne ho zaklapnite.
- Každé zabaľené kuracie prsia potrite rozšľahaným vajcom.
- Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút, kým listové cesto nezískava zlatistú farbu.
- Vyberte z rúry a nechajte aspoň 5 minút oddychovať pred servírovaním.
Najlepšie podávajte s restovanou zeleninou alebo šalátom. Dobrú chuť!