Lievance len z celozrnnej múky s hroznom

Ak hľadáte lahodný recept s celozrnnou múkou a hroznom, môžem vám navrhnúť ľahký a chutný recept na celozrnné lievance s hroznom. Tu je, ako na ne:

Suroviny:

  • 1 šálka celozrnné múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 vajce
  • ¾ šálky mlieka
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • hrozno na ozdobenie

 

Lievance len z celozrnnej múky s hroznom

Postup:

  1. V miske zmiešajte celozrnnú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. Do suchej zmesi pridajte vajce, mlieko a rozpustené maslo. Dobré premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Na panvici rozohrejte trochu masla alebo oleja na strednom ohni.
  4. Na panvici nalejte lyžičku cesta a vytvarujte malé lievance.
  5. V strede každého lievance umiestnite pár hrozienok.
  6. Nechajte lievance opekať z oboch strán, kým nebudú zlatisté a pekné.
  7. Hotové lievance môžete servírovať s javorovým sirupom, medom alebo čerstvým hroznovým džemom.

Tento recept je skvelým spôsobom, ako vychutnať zdravé a chutné lievance s hroznom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *