Parmezánové bliny s lososom a kaviárom

Pomocou tohto receptu si môžete pripraviť vynikajúce parmazánové bliny s lososom a kaviárom:

Suroviny:

  • 1 šálka múky
  • 1/2 šálky strúhaného parmazánu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1 šálka mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 200 g lososa, na tenké plátky nakrájaného
  • 2 lyžice kaviáru (napríklad lososového)

 

Parmezánové bliny s lososom a kaviárom

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, parmazán, prášok do pečiva, soľ a korenie.
  2. V inej miske vymiešajte mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
  3. Postupne pridávajte tekuté zložky do suchej zmesi a miešajte, až kým nedostanete hladké cesto.
  4. Na rozohriatej panvici s trochou masla vytvorte malé placky zo cesta a opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Na každú blinu položte plátky lososa a ozdobte lyžičkou kaviáru.

Tieto parmazánové bliny s lososom a kaviárom sú skvelým predjedlom alebo lahodným občerstvením pre vaše blízkych a priateľov. Užite si ich!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *