- 1/2 šálky ovsených vločiek
- 1 šálka mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 šálky čerstvého alebo zmrazeného ovocia (napríklad jahody, maliny, banán)
- Lyžička medu alebo javorového sirupu na dochutenie (voliteľné)
Postup
- V hrnci zohrejte mlieko do varu. Pridajte ovsené vločky a varíme ich na strednom ohni, občas miešajte.
- Počas varenia pridajte vanilkový extrakt a nechajte vločky variť asi 2-3 minúty, kým nezmäknú a nezískajú hladkú konzistenciu.
- Keď sú vločky uvarené, nalejte ich do misky.
- Na vrch vločiek pridajte čerstvé alebo zmrazené ovocie.
- Podľa chuti môžete pridať lyžičku medu alebo javorového sirupu pre príjemnú sladkosť.
- Raňajky s ovsenými vločkami a ovocím môžete podávať okamžite.