Na prípravu makovej plnky do bratislavských rožkov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g mletých makových semienok
– 100 g cukru
– 200 ml mlieka
– 50 g masla
– 1 vajce
– 1 lyžica medu
– 1 vanilkový cukor
Maková plnka do bratislavských rožkov
Postup prípravy:
1. V hrnci zohrejeme mlieko spolu s maslom a cukrom, až kým sa nerozpustí cukor.
2. Pridáme mleté makové semienka a varíme, kým sa hmota nezhustí.
3. Medzi tým rozšľaháme vajce a pridáme ho do zahustenej makovej hmoty.
4. Dobre premiešame a pridáme vanilkový cukor.
5. Hotovú makovú plnku necháme vychladnúť.
Bratislavské rožky pripravíme podľa bežného receptu a na záver ich naplníme pripravenou makovou plnkou. Potom ich môžeme posypať práškovým cukrom a podávať. Tieto sladké štrúdľové pečivo je obľúbené v mnohých domácnostiach a iste poteší aj vašich blízkych svojou lahodnou chuťou. Dobrú chuť!