Malinová poleva na cheesecake

Recept na malinovú polevu na cheesecake:

1. Potrebujeme:
– 200 g malín
– 50 g cukru
– šťavu z 1 citróna
– 1 polievkovú lyžicu kukuričného škrobu
– 100 ml vody

Malinová poleva na cheesecake

2. Maliny si dôkladne umyjeme a necháme ich odkvapkať.

3. V hrnci zmiešame vodu, cukor, šťavu z citróna a kukuričný škrob. Dobre premiešame, aby sa škrob rozpustil.

4. Privedieme zmes k varu a necháme ju vrieť približne 2-3 minúty, až kým poleva nezhustne.

5. Maliny pridáme do zmesi a miešame, až kým sa maliny dobre nerozdrví a zmes sa zjemní.

6. Necháme polevu vychladnúť na izbovú teplotu.

7. Pripravenou malinovou polevou môžeme ľubovoľne ozdobiť cheesecake. Polevu môžeme naliať na vrchol torty a nechať ju trochu stechnúť aj po stranách.

8. Hotový cheesecake s malinovou polevou môžeme servírovať a podávať.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *