Recept na malinovú polevu na cheesecake:
1. Potrebujeme:
– 200 g malín
– 50 g cukru
– šťavu z 1 citróna
– 1 polievkovú lyžicu kukuričného škrobu
– 100 ml vody
Malinová poleva na cheesecake
2. Maliny si dôkladne umyjeme a necháme ich odkvapkať.
3. V hrnci zmiešame vodu, cukor, šťavu z citróna a kukuričný škrob. Dobre premiešame, aby sa škrob rozpustil.
4. Privedieme zmes k varu a necháme ju vrieť približne 2-3 minúty, až kým poleva nezhustne.
5. Maliny pridáme do zmesi a miešame, až kým sa maliny dobre nerozdrví a zmes sa zjemní.
6. Necháme polevu vychladnúť na izbovú teplotu.
7. Pripravenou malinovou polevou môžeme ľubovoľne ozdobiť cheesecake. Polevu môžeme naliať na vrchol torty a nechať ju trochu stechnúť aj po stranách.
8. Hotový cheesecake s malinovou polevou môžeme servírovať a podávať.
Prajem vám dobrú chuť!