Malinová torta s mascarpone

Tu je recept pre vynikajúcu malinovú tortu s mascarpone:

Suroviny:

  • 200 g piškótov (podľa vlastného výberu)
  • 100 g masla
  • 500 g čerstvých malín
  • 250 g mascarpone syra
  • 200 ml sladkej smotany
  • 100 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • mäta

 

Malinová torta s mascarpone

Postup:

  1. V mixéri alebo mixéry s nožmi rozmixujte piškóty na drobné stopy. Roztopte maslo a premiešajte ho s piškótami, kým nezískate homogénnu zmes.
  2. Vylejte piškótovú zmes do tortovej formy (ø24 cm) a rovnomerne ju rozotrite po dne formy. Jemne ju pritisnite prstami, aby sa spojila s dnom formy.
  3. Vymiešajte sladkú smotanu spolu s cukrom a vanilkovým extraktom, až kým nezískate tuhý šľahaný krém. Pridajte mascarpone syr a opatrne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Prelejte polovicu pripravenej krémovej zmesi na piškótovú základňu v forme a rovnomerne ju rozotrite. Potom pridajte polovicu malín na vrch krému.
  5. Nalejte zostávajúcu časť krému na vrch torty a vyrovnajte povrch.
  6. Nakoniec rozložte zvyšné maliny po vrchu torty ako ozdobu.
  7. Dajte tortu do chladničky aspoň na 4 hodiny (alebo cez noc), aby stuhla.
  8. Pred podávaním môžete tortu ozdobiť čerstvou mätou, ak chcete.
  9. Dobrú chuť!

Poznámka: Môžete prispôsobiť množstvo cukru podľa vášho vkusu, v závislosti od toho, ako sladké chcete mať. Tiež môžete použiť aj mrazené maliny, ktoré ste predtým rozmrazili, namiesto čerstvých malín.

 

2)

Malinová torta s mascarpone patrí medzi najobľúbenejšie dezerty v letnej sezóne. Kvôli svojej osviežujúcej chuti a krémovej textúre si získava srdcia mnohých milovníkov sladkostí. Tento recept vám ukáže, ako si túto lahodnú tortu môžete pripraviť jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu malinovej torty budete potrebovať:

  • 200 g mletého sušienkového základu
  • 100 g masla
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 300 g čerstvých malín
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 balíčky želatíny

Postup: Ako na to?

1. Na začiatok si pripravte sušienkový základ. Rozpusťte maslo a zmiešajte ho s mletými sušienkami. Zmes natlačte na dno tortovej formy a dajte do chladničky na 30 minút.

2. Zatiaľ si pripravte krém. V hlbokej miske vyšľahajte smotanu a pridajte mascarpone, práškový cukor a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

3. Z želatíny pripravte zmes podľa pokynov na obale a dôkladne ju primiešajte do krému. Potom pridajte polovicu malín a jemne vmiešajte do zmesi.

4. Krém nalejte na sušienkový základ a rovnomerne rozotrite. Tortu vyzdobte zvyšnými malinami a dajte do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.

5. Po stuhnutí tortu vyberte z formy a podávajte chladiť. Bon appétit!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Dobroslava Mecir píše:

    Tento recept znie skvele! Malinová torta s mascarpone je moja obľúbená, určite ju musím vyskúšať.

  2. Bielik Imrich píše:

    Ďakujem za recept, vyzdvihol si môj deň. Už sa teším, až si tortu vyskúšam!

  3. Janosik Berta píše:

    Neviem sa dočkať, kým si pripravím túto lahodnú tortu. Znie to tak chutne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *