Medový krémeš plnka

Medový krémeš je jedna z najpopulárnejších tradičných pochúťok na Slovensku. Tento dezert sa skladá z vrstiev medového cesta a krémovej náplne. Jeho príprava nie je náročná, no vyžaduje si trochu trpezlivosti a času. Ak chcete vyskúšať tento skvelý recept, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

Ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 150 g masla
– 100 g cukru
– 2 vajcia
– 1 lyžica medu
– 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
– 1 balíček vanilkového cukru

Krém:
– 500 ml mlieka
– 4 žĺtky
– 100 g cukru
– 60 g hladkej múky
– 60 g masla
– vanilková príchuť podľa chuti

 

Medový krémeš plnka

Príprava:
1. V miske zmiešajte múku s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom.
2. V ďalšej miske vyšľahajte maslo s cukrom do peny, potom pridajte med a postupne pridávajte vajcia.
3. Pomaly zamiešajte suché zložky a vytvorte cesto, ktoré by malo byť hladké a zovreté medzi dvomi vrstvami potravinárskej fólie. Vložte ho na 30 minút do chladničky.
4. Po vychladnutí cesta ho rozvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie a dejte piecť na 180 °C asi 15 minút.
5. Po upečení cesto nechajte vychladnúť a potom ho rozrežte na 2 rovnaké časti.

Krém:
1. V hrnci zohrejte mlieko spolu s vanilkovým prípravkom.
2. V miske zmiešajte žĺtky s cukrom a múkou a pridajte túto zmes do zohriateho mlieka.
3. Neustále miešajte a varíme, kým zmes nezhustne. Potom odstavte z ohňa a pridajte maslo.
4. Po vychladnutí krému ho rozotrite na spodnú polovicu cesta a položte druhú polovicu na vrch.

Medový krémeš je hotový a môžete si ho podávať. Skvelo chutí kávou alebo čajom a určite poteší vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *