Potrebujete:

– 1 vykostené kuracie prsia
– 1/2 citróna
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 čajová lyžička soľ
– 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
– 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky

 

Plnka do vykosteného kuraťa

Postup:

1. Prsia po umytí osušte papierovou utierkou a odstráňte prípadné nečistoty.
2. Citrón rozkrojte na polovicu a jednu polovicu vymačkajte do misy.
3. Cesnak olúpte a dôkladne nasekajte na drobné kúsky.
4. V miske zmiešajte citrónovú šťavu, cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie a mletú papriku. Do tejto zmesi vložte vykostené kuracie prsia a dôkladne ich opláchnite v marináde zo všetkých strán.
5. V miske nechajte kuracie prsia marinovať aspoň 30 minút, prípadne aj cez noc v chladničke, aby sa chute dobre prenikli do mäsa.
6. Po marinovaní mierne osoľte a okoreníte kuracie prsia podľa svojho vkusu.
7. Kuracie prsia môžete grilovať na grile alebo na panvici s trochou oleja. Na každej strane ich opiekajte približne 6-8 minút, alebo až kým nebudú zlatisto hnedé a vnútri dobre prepečené.
8. Ak chcete, môžete pridať k jedlu ďalšie prílohy ako zemiaky, ryžu, šalát či zeleninu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *