Tekvica s kuracím mäsom je lahodné a zdravé jedlo, ktoré kombinuje chuťové bohatstvo tekvice s mäsom kuracieho mäsa. Tu je jednoduchý recept na prípravu tohto chutného jedla:

Suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica (hokaido, masťová alebo ľahká tekvica), olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 500 g kuracie mäso, nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Strúhanka na obalenie mäsa (voliteľné)
  • Petržlen na ozdobenie (voliteľné)

 

Takvica a kuracie mäso – Recept

Postup:

  1. V hrnci so slanou vodou uvaríme tekvicu až do zmäknutia. Potom ju sceďte a odložte na stranu.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho zo všetkých strán, kým nie je úplne prepečené. Dochutite soľou, mletou sladkou paprikou a čiernym korením.
  4. Ak chcete, môžete obalovať kúsky kuracieho mäsa v strúhanke pre pridanie chrumkavosti. Jednoducho ponorte mäso do strúhanky a dôkladne ho obalte.
  5. Na panvici pridajte uvarenú tekvicu a míchajte, kým sa všetko dobre nespojí a tekvica sa zohreje.
  6. Na záver môžete pokrm ozdobiť nasekaným petržlenom.

Hotové tekvica s kuracím mäsom si môžete podávať samostatne alebo s prílohou ako sú ryža, zemiaky alebo čerstvý chlieb. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *