Na prípravu fasirky pečene budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500 g mletej bravčovej kačice
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na pečenie

 

Fašírky – pečené

Postup:

1. Na začiatok si pripravte cibuľu a cesnak, ktoré nadrobno nasekajte.

2. V miske zmiešajte mletú kačicu, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, až kým nevznikne kompaktná zmes.

3. Z vytvorenej zmesi vytvarujte placky alebo guľky podľa vašich preferencií.

4. Panvicu si rozohrejte a do nej nalejte trochu oleja. Na rozohriaty olej položte fasirky a pečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatisto hnedú farbu.

5. Hotové fasirky nechajte trochu vychladnúť a potom ich podávajte napríklad s dusenou zeleninou, zemiakovými kašičkami alebo ryžou.

Takto pripravené fasirky pečene sú jednoduchým a chutným jedlom, ktoré sa určite bude páčiť celej rodine. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *