Radi by som vám ponúkol recept na bohaté a chutné divinové ragú s haluškami z červenej repy. Tu je, ako pripraviť tento jedinečný pokrm:
Divinové ragú s haluškami z červenej repy
Potrebné suroviny:
- 500 g diviny (hovädziny, jahňacieho mäsa alebo hydiny)
- 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
- 400 g paradajok (konziervovaných alebo čerstvých), nakrájaných na malé kúsky
- 2 poháre červeného vína
- 500 ml hovädzieho vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na pradenie
Postup:
- Mäso nakrájajte na malé kúsky a osolte ho.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezbľaknú.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zeler. Pokračujte v pečení, kým sa zelenina na panvici zjemní.
- Pridajte nakrájané mäso a orestujte, kým nebude mäso dobre prepečené.
- Pridajte paradajky, červené víno a hovädzí vývar. Premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým sa mäso nezmäkne a omáčka sa nezhustne.
- Počas dusenia dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Po uvarení diviny postupujte podľa návodu na balení halušiek z červenej repy.
- Keď sú halušky hotové, podávajte ich s bohatým divinovým ragú.
Tento jedinečný pokrm je bohatý na chute a výborne sa hodí na chladné dni. Dúfam, že si ho vychutnáte!
2)
Ingrediencie:
Na ragú:
- 800 g divinového mäsa (napr. jelenie alebo daniele)
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml červeného vína
- 500 ml vývaru (z diviny alebo zeleninový)
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica masla
- 1 bobkový list
- 3-4 zrná nového korenia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý tymián alebo rozmarín (podľa chuti)
Na halušky z červenej repy:
- 300 g hladkej múky
- 1 stredne veľká červená repa (uvarená a rozmixovaná)
- 1 vajce
- Soľ podľa chuti
- Voda (prípadne)
Postup:
-
Príprava ragú:
- Divinové mäso nakrájajte na väčšie kusy a osolte, okoreňte.
- Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a maslo. Mäso opečte zo všetkých strán na zlatohnedú farbu, potom ho vyberte a odložte nabok.
- V tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne. Potom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a zemiaky a krátko orestujte.
- Do panvice pridajte nakrájaný cesnak, divinové mäso, bobkový list a nové korenie. Premiešajte a zalejte červeným vínom. Nechajte víno odpariť.
- Pridajte vývar a privedieme do varu. Potom zakryte a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
- Počas dusenia ochutnávajte a ak potrebujete, pridajte soľ, korenie a čerstvé bylinky.
-
Príprava halušiek z červenej repy:
- Uvarenú červenú repu rozmixujte dohladka.
- V misy zmiešajte hladkú múku, rozmixovanú repu, vajce a štipku soli. Podľa potreby pridajte trochu vody, aby sa vytvorilo hladké cesto.
- Na pomúčenom pracovnom stole vyvaľkajte cesto na tenké plátky a nakrájajte na malé štvorčeky alebo rezance.
- V dostatočne osolenej vode varte halušky asi 3-5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.
-
Podávanie:
- Na tanier naservírujte bohatú porciu divinového ragú a na boku pridajte halušky z červenej repy.
- Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami a podávať s kyslou smotanou alebo pikantnou omáčkou ako doplnok.
Dobrú chuť!