Divinové ragú s haluškami z červenej repy

Radi by som vám ponúkol recept na bohaté a chutné divinové ragú s haluškami z červenej repy. Tu je, ako pripraviť tento jedinečný pokrm:

Divinové ragú s haluškami z červenej repy

Potrebné suroviny:

  • 500 g diviny (hovädziny, jahňacieho mäsa alebo hydiny)
  • 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 400 g paradajok (konziervovaných alebo čerstvých), nakrájaných na malé kúsky
  • 2 poháre červeného vína
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na pradenie

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na malé kúsky a osolte ho.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezbľaknú.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu a zeler. Pokračujte v pečení, kým sa zelenina na panvici zjemní.
  4. Pridajte nakrájané mäso a orestujte, kým nebude mäso dobre prepečené.
  5. Pridajte paradajky, červené víno a hovädzí vývar. Premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým sa mäso nezmäkne a omáčka sa nezhustne.
  6. Počas dusenia dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Po uvarení diviny postupujte podľa návodu na balení halušiek z červenej repy.
  8. Keď sú halušky hotové, podávajte ich s bohatým divinovým ragú.

Tento jedinečný pokrm je bohatý na chute a výborne sa hodí na chladné dni. Dúfam, že si ho vychutnáte!

 

2)

Ingrediencie:

Na ragú:

  • 800 g divinového mäsa (napr. jelenie alebo daniele)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml červeného vína
  • 500 ml vývaru (z diviny alebo zeleninový)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 bobkový list
  • 3-4 zrná nového korenia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý tymián alebo rozmarín (podľa chuti)

Na halušky z červenej repy:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 stredne veľká červená repa (uvarená a rozmixovaná)
  • 1 vajce
  • Soľ podľa chuti
  • Voda (prípadne)

Postup:

  1. Príprava ragú:

    • Divinové mäso nakrájajte na väčšie kusy a osolte, okoreňte.
    • Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a maslo. Mäso opečte zo všetkých strán na zlatohnedú farbu, potom ho vyberte a odložte nabok.
    • V tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne. Potom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a zemiaky a krátko orestujte.
    • Do panvice pridajte nakrájaný cesnak, divinové mäso, bobkový list a nové korenie. Premiešajte a zalejte červeným vínom. Nechajte víno odpariť.
    • Pridajte vývar a privedieme do varu. Potom zakryte a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
    • Počas dusenia ochutnávajte a ak potrebujete, pridajte soľ, korenie a čerstvé bylinky.
  2. Príprava halušiek z červenej repy:

    • Uvarenú červenú repu rozmixujte dohladka.
    • V misy zmiešajte hladkú múku, rozmixovanú repu, vajce a štipku soli. Podľa potreby pridajte trochu vody, aby sa vytvorilo hladké cesto.
    • Na pomúčenom pracovnom stole vyvaľkajte cesto na tenké plátky a nakrájajte na malé štvorčeky alebo rezance.
    • V dostatočne osolenej vode varte halušky asi 3-5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.
  3. Podávanie:

    • Na tanier naservírujte bohatú porciu divinového ragú a na boku pridajte halušky z červenej repy.
    • Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami a podávať s kyslou smotanou alebo pikantnou omáčkou ako doplnok.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *