Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku ako najlepšie som vedela pripraviť.

Potrebujeme:

  • 5 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 šálka múky
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánového syra
  • 1/2 lyžičky cesnaku v prášku (voliteľné)
  • 1/2 lyžičky sušenej papriky (voliteľné)
  • Rastlinný olej na vyprážanie

 

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku s cesnakom

  1. Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
  2. Pripravte si tri misky. Do prvej misky dajte múku, do druhej vajcia rozšľahané s trochou soli a do tretej zmiešajte strúhanku, parmezánový syr a ak používate, aj cesnak v prášku a sušenú papriku.
  3. Každý kúsok kurča najprv obalte v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec ho obaľte v zmesi strúhanky, parmezánového syra a korenia. Uistite sa, že sú dobre obalené z každej strany.
  4. Rozohrejte olej na vysokej teplote v hlbšej panvici. Položte obalené kurčacie kúsky do horúceho oleja a vyprážajte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre upečené (asi 3-4 minúty na každej strane). Ak sa cestíčko začne príliš rýchlo tretiť, znížte teplotu.
  5. Po vyprážaní položte vyprážané kurčacie kúsky na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  6. Servírujte teplé s citrónovými krúžkami alebo čerstvými bylinkami ako petržlen.

Vyskúšajte aj: Kuracie rezne v cestíčku v rúre.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť šťavnaté kuracie rezne v chrumkavom cestíčku. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *