Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku ako najlepšie som vedela pripraviť.
Potrebujeme:
- 5 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 šálka múky
- 2 vajcia, rozšľahané
- 2 šálky strúhanky
- 1/2 šálky strúhaného parmezánového syra
- 1/2 lyžičky cesnaku v prášku (voliteľné)
- 1/2 lyžičky sušenej papriky (voliteľné)
- Rastlinný olej na vyprážanie
Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku s cesnakom
- Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
- Pripravte si tri misky. Do prvej misky dajte múku, do druhej vajcia rozšľahané s trochou soli a do tretej zmiešajte strúhanku, parmezánový syr a ak používate, aj cesnak v prášku a sušenú papriku.
- Každý kúsok kurča najprv obalte v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec ho obaľte v zmesi strúhanky, parmezánového syra a korenia. Uistite sa, že sú dobre obalené z každej strany.
- Rozohrejte olej na vysokej teplote v hlbšej panvici. Položte obalené kurčacie kúsky do horúceho oleja a vyprážajte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre upečené (asi 3-4 minúty na každej strane). Ak sa cestíčko začne príliš rýchlo tretiť, znížte teplotu.
- Po vyprážaní položte vyprážané kurčacie kúsky na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Servírujte teplé s citrónovými krúžkami alebo čerstvými bylinkami ako petržlen.
Vyskúšajte aj: Kuracie rezne v cestíčku v rúre.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť šťavnaté kuracie rezne v chrumkavom cestíčku. Dobrú chuť!