Zapekané mäso s pórom, tak ako ho budete len milovať. 

Ingrediencie:

  • 500 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
  • 2 veľké cibuľky
  • 2 stredné póry
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej provensálskej bylinky
  • 200 ml vývaru (hovädzí, zeleninový)
  • 1 lyžica masla na potretie formy

 

Zapekané mäso s pórom

Postup:

  1. Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľky a cesnak jemne nakrájajte. Póry očistite, umyte a nakrájajte na kolieska.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľku, cesnak a póry, kým sa nezmäknú.
  4. Plátky mäsa osolte, okoreňte a posypte provensálskou bylinkou.
  5. Vymastite zapiekaciu formu maslom a vysteľte ju orestovanou zmesou cibule, cesnaku a póru.
  6. Na túto zmes položte plátky mäsa vo vrstvách.
  7. Zmiešajte vývar so soľou a čiernym korením a jemne ho polievajte cez mäso.
  8. Zapiekaciu formu zakryte a dajte do predhriatej rúry na 180 °C.
  9. Mäso zapiekajte asi 40 – 50 minút, kým nebude mäkké a šťavnaté.
  10. Podávajte zapekané mäso s pórom s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opekanými zemiakmi alebo penne cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *