Zapekané mäso s pórom, tak ako ho budete len milovať.
Ingrediencie:
- 500 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
- 2 veľké cibuľky
- 2 stredné póry
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej provensálskej bylinky
- 200 ml vývaru (hovädzí, zeleninový)
- 1 lyžica masla na potretie formy
Zapekané mäso s pórom
Postup:
- Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľky a cesnak jemne nakrájajte. Póry očistite, umyte a nakrájajte na kolieska.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľku, cesnak a póry, kým sa nezmäknú.
- Plátky mäsa osolte, okoreňte a posypte provensálskou bylinkou.
- Vymastite zapiekaciu formu maslom a vysteľte ju orestovanou zmesou cibule, cesnaku a póru.
- Na túto zmes položte plátky mäsa vo vrstvách.
- Zmiešajte vývar so soľou a čiernym korením a jemne ho polievajte cez mäso.
- Zapiekaciu formu zakryte a dajte do predhriatej rúry na 180 °C.
- Mäso zapiekajte asi 40 – 50 minút, kým nebude mäkké a šťavnaté.
- Podávajte zapekané mäso s pórom s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opekanými zemiakmi alebo penne cestovinami.
Dobrú chuť!