Morčacie fašírky so syrom
  • syr
  •  

    Pokyny: Morčacie fašírky so syrom

    Najprv si na sporáku pripravíme väčšiu panvicu, na ktorej necháme rozhorúčiť olej. Cibule si nastrúhame alebo nakrájame na malé kúsky, podľa preferencií, a vložíme ich na panvicu. Pražíme ich za občasného miešania, kým nezískajú sklovitú farbu. Ďalej si nachystáme misu, do ktorej si mleté mäso rozmixujeme. Môžeme zakúpiť aj hotové mleté, ale ja radšej mleté doma. Do mletého mäsa pridáme korenie a zamiešame vajíčka.

    Praženú cibuľu, ktorú sme predtým opražili, premiešame s olejom z panvice s mäsovou zmesou v mise. Dôkladne zamiešame a podľa chuti dochutíme, ale nie je to nevyhnutné. Ešte sa pustíme do tvarovania fašírok. Predtým si odporúčam namočiť ruky do studenej vody, aby sa mäso nelepilo. Formujeme fašírky podľa vlastného uváženia.

    Ja preferujem menšie fašírky, ktoré sú obľúbené aj medzi deťmi, zatiaľ čo väčšie nie sú už tak vyhľadávané. Keď máme fašírky vytvorené, obalíme ich v strúhanke a vyprážame do zlatohnedej farby. Podávame ich so zemiakovou kašou a domácimi uhorkami. Niekedy pridám na vrch plátok syra alebo ho vložím do vnútra.

    Pre nás je táto kombinácia najvhodnejšia. Nemusíte sa báť experimentovať a môžeš ich podávať aj s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo ryžou. Chutiam sa medze nekladú. Prajem dobrú chuť a určite ochutnajte naše excelentné kuracie fašírky.

    Informácie o morčacích fašírkach so syrom.

     

    2. recept – Morčacie fašírky so syrom

    Mať na výber viacero variant receptov na prípravu jedla je vždy výhodné. Ja som si pre druhý recept zvolila fašírky so syrom. Verím, že si na nich pochutnáte.

    Na prípravu potrebujeme:

    • 500 g mletého morčacieho mäsa
    • mlieko
    • 1 vajíčko
    • 3 plátky chleba
    • 100 g syra
    • 30 g masla
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • majoránku

     

    Postup pri tomto recepte bol nasledovný:

    Mäso a chlieb som prvotne pomlela v mlynčeku. V miske som zmiešala vajíčko s potrebným množstvom mlieka. Dochutila som soľou a mletým čiernym korením spolu s majoránkou.
    Následne som vytvarovala guľky alebo aj malé placky, podľa chuti.

    Do každého fašírku nezabudnite dať kúsoček syra a masla, ak nemáte, postačí aj len syr.
    Môžete to piecť dvomi spôsobmi: na pomastenom plechu pri teplote 200 stupňov Celzia po dobu 30 minút.

    Alebo ich opražíte na panvici v oleji alebo masle do zlatista. Ako vždy, záleží na vašej preferencii.
    Osobne mi viac vyhovuje teplovzdušná rúra, pretože mäso nie je už také mastné a chuť ostáva veľmi lahodná.

    Tento recept som podávala s čerstvým šalátom, ale najviac sa k nim hodí zemiaková kaša s petržlenom. No fašírky sa výborne hodia aj s chlebom a rôznymi omáčkami.
    Prajem dobrú chuť.

     

     

    Videorecept: Morčacie fašírky so syrom

    Recept na brutálne Fašírky total z poriadneho mäsa │ Zuzana Machová

     

    Údene kuracie prsia

    Údene kuracie prsia

    Čítať viac »

     

    Toto je úžasný recept na morčacie fašírky so syrom. Ide o chutné a ľahko pripraviteľné jedlo, ktoré si zamilujete. Tu sú pokyny:

    Zoznam potrebných ingrediencií:

    • 1,5 kg morčacieho mäsa
    • 2 vajíčka
    • soľ, čierne korenie, červená paprika
    • olej
    • 3 cibule
    • strúhanka
    • syr

    Pokyny:

    1. Pripravte si väčšiu panvicu a na nej zahrejte olej. Cibuľu nakrájajte na malé kúskoch a vložte ju na panvicu. Orestujte ju za neustáleho miešania, až kým nezožltne a nezíska sklovitý vzhľad.
    2. Medzitým si nachystajte misku a do nej si umelte mäso. Môžete si ho zakúpiť v predajni mleté, avšak odporúčam ho mlieť doma pre lepšiu chuť.
    3. Vložte do misky korenie a pridajte vajíčka.
    4. Opraženú cibuľu spolu s olejom vylejte do misky, kde je pripravené mleté mäso. Dobre premiešajte.
    5. Podľa vlastnej chuti môžete mäso ešte dochutiť a pridať ďalšie korenie.
    6. Teraz môžete prejsť k tvarovaniu fašírok. Rukou si môžete namočiť do studenej vody, aby sa vám mäso nelepilo. Fašírky formujte podľa svojho gusta.
    7. Fašírky obaľte v troche strúhanky a vyprážajte na panvici, až pokým nezískajú pekne zlatohnedú farbu.
    8. Podávajte ich s prílohou, ako je napríklad zemiaková kaša a nakladané uhorky. Na vrchu môžete pridať aj plátok syra alebo ho vložiť do vnútra fašírok.

    Prajem vám dobrú chuť!

    Ako konzervovať jahody?

    Ako konzervovať jahody?

    Čítať viac »

     

    4)

    Ingrediencie:

    • 500 g mletého morčacieho mäsa
    • 100 g nastrúhaného syra (eidam, mozzarella alebo iný obľúbený syr)
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 vajce
    • 100 g strúhanky
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • 1 čajová lyžička sušeného oregana (podľa chuti)
    • Olej na vyprážanie

    Postup:

    1. Príprava surovín: Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na jemno.

    2. Orestovanie cibule a cesnaku: Na panvici rozohrejeme trochu oleja a prisypeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme, až kým nebudú priesvitné, približne 3-5 minút. Potom ich necháme vychladnúť.

    3. Vytvorenie zmesi: Do misky zmiešame mleté morčacie mäso, orestovanú cibuľu a cesnak, nastrúhaný syr, vajce, strúhanku, soľ, čierne korenie a oregano (ak používate). Rukami dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.

    4. Tvorba fašírok: Z pripraveného zloženia tvarujeme fašírky rôznej veľkosti podľa svojich preferencií.

    5. Vyprážanie: Na rozohriatej panvici opatrne uložte fašírky na olej. Smažte z oboch strán približne 4-5 minút, alebo kým nebudú zlato-hnedé a prepečené.

    6. Servírovanie: Hotové fašírky preložte na papierový obrúsok, aby ste odstránili prebytočný olej. Podávajte ich s obľúbenou prílohou, ako je zemiaková kaša, zeleninový šalát alebo chlieb.

    Prajem vám dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    6 Komentárov

    1. Pirosova Michal píše:

      Dobrý recept, určite vyskúšam, ďakujem!

    2. Mkolnik píše:

      Neviem sa dočkať, kedy si to spravím doma!

    3. Farkasovsky Leopold píše:

      Videorecept je super, všetko som pochopil

    4. Wstefanka píše:

      Neviem sa dočkať, kým to vyskúšam! Znie to skvele!

    5. Julia77 píše:

      Vďaka za skvelý recept! Určite si ho vyskúšam

    6. Anonym píše:

      Dobré fašírky, zbožňujem tento recept