Mrkvová torta s mascarpone

 

Predkladám nasledujúci recept na mrkvovú tortu s mascarpone:

Zloženie:

  • 250 g pšeničnej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 ml oleja zo slnečnice
  • 4 kusy vajec
  • 2 čajové lyžičky prášku na pečenie
  • 1/2 čajovej lyžičky hydrogénuhličitanu sodného
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice v prášku
  • 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 200 g nastrúhanej mrkvy
  • 100 g jemne nasekaných orechov (napríklad vlašské)
  • 200 g mascarpone
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml šľahačky
  • čerstvé bobuľovité ovocie na dekoráciu (napr. maliny, jahody)

 

Mrkvová torta s mascarpone

Pokyny:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte tortovú formu – vymastite ju a posypte múkou, aby sa torta dala neskôr bez problémov vybrať.
  2. V širšej mise zmiešajte pšeničnú múku, kryštálový cukor, prášok na pečenie, hydrogénuhličitan sodný, škoricu, muškátový oriešok a soľ. Metlička je skvelým nástrojom na miešanie.
  3. Pridajte vajcia a olej a dôkladne miešajte, až kým nezískate hladké cesto. Následne vmiešajte nastrúhanú mrkvu a orechy.
  4. Nalejte cesto do pripravenej tortovej formy a pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo kým špajdľa zasunutá do stredu torty nevyjde čistá.
  5. Po upečení vyberte tortu z rúry a nechajte ju úplne vychladnúť.
  6. Pripravte si krém: V mise skombinujte mascarpone, práškový cukor a šľahačku. Šľahajte, pokiaľ nebudete mať hladký a pevný krém.
  7. Akonáhle je torta úplne vychladená, opatrne ju rozkrojte horizontálne na dve časti. Na jednu polovicu rozotrite polovicu pripravenej náplne a na ňu položte druhú polovicu torty. Zvyšok krému použite na ozdobenie vrchnej časti.
  8. Tortu dekorujte čerstvým bobuľovitým ovocím podľa vlastného výberu.
  9. Umiestnite tortu do chladničky aspoň na jednu hodinu, aby sa krém dobre stuhol.

Voila! Teraz stačí nakrájať a užiť si vynikajúcu mrkvovú tortu s mascarpone. Prajem dobrú chuť!

Mrkvová torta s mascarpone-2

Zavárané paradajky s bazalkou

Zavárané paradajky s bazalkou

Čítať viac »

2) Mrkvová torta s mascarpone

Torta z mrkvy s mascarpone predstavuje výnimočný dezert, ktorý prekvapí každého hostiteľa. Jej delikátna konzistencia a sladká príchuť robia z tohto koláča perfektnú voľbu na oslavy aj na bežné rodinné zhromaždenia. V nasledujúcom článku vám odhalíme podrobný recept, ktorý vám uľahčí prípravu tejto chutnej torty.

Potrebné suroviny

Na výrobu mrkvovej torty s mascarpone si pripravte tieto suroviny:

  • 300 g nastrúhanej mrkvy
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g jemného cukru
  • 100 g roztopeného masla
  • 3 vajcia
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového výťažku

Návod na prípravu

Príprava je veľmi jednoduchá. Začnite tým, že predhrejete rúru na 180 °C. V miske zmiešajte vajcia s cukrom a šľahajte, kým zmes nezačne penovať a nezíska svetlú farbu. Následne pridajte roztopené maslo a dobre premiešajte.

Potom primiešajte nastrúhanú mrkvu. V inej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a škoricu. Suché ingrediencie pomaly pridávajte do mrkvovej zmesi a dôkladne premiešajte, až dostanete hladké cesto. Cesto vylejte do vopred vymastenej formy a pečte približne 25-30 minút.

Medzitým sa pustite do prípravy krému. Spojte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým výťažkom a šľahajte, kým nevznikne hladký a krémový mix. Po upečení tortu nechajte vychladnúť, potom ju rozkrojte a natrite pripraveným krémom. A máte hotovo! Vaša mrkvová torta s mascarpone je teraz pripravená na podávanie.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Daniel Kubanova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam tento koláč.

  2. Alfonz Slobodova píše:

    Mrkvová torta s mascarpone znie skvele, chystám sa ju upiecť na víkend.