Mrkvová torta s mascarpone

Navrhujem nasledujúci recept na mrkvovú tortu s mascarpone:

Ingrediencie:

  • 250 g múky
  • 200 g jemného cukru
  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 4 vajcia
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orecha
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 200 g nastrúhanej mrkvy
  • 100 g jemne nasekaných orechov (napr. vlašské orechy)
  • 200 g mascarpone
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • čerstvé bobuľové ovocie na ozdobu (napr. maliny, jahody)

 

Mrkvová torta s mascarpone

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte si tortovú formu – vymastite ju a vysypte múkou, aby sa torta neskôr ľahko vybrala.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový orech a soľ. Dobrým nástrojom na miešanie je metlička.
  3. Pridajte vajcia a olej a miešajte, kým nebude zmes hladká. Potom pridajte nastrúhanú mrkvu a orechy a premiešajte ich do cesta.
  4. Nalejte cesto do pripravenej tortovej formy a pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým zubná tyčinka vložená do stredu torty nevyjde suchá.
  5. Vyberte tortu z rúry a nechajte ju úplne vychladnúť.
  6. Pripravte krém: V miske zmiešajte mascarpone, práškový cukor a smotanu na šľahanie. Šľahajte krém, kým nebude hladký a pevný.
  7. Keď je torta úplne vychladnutá, opatrne ju horizontálne rozkrojte na polovicu. Namažte polovicu krému na jednu polovicu torty a pridajte druhú polovicu torty. Zvyšný krém použite na ozdobenie hornej časti torty.
  8. Ozdobte tortu čerstvým bobuľovým ovocím podľa vášho výberu.
  9. Nechajte tortu v chladničke aspoň hodinu odpočívať, aby sa krém pekne zosolidifikoval.

Voila! Teraz už len na porciovat a vychutnať si skvelú mrkvovú tortu s mascarpone. Dobrú chuť!

 

2)

Mrkvová torta s mascarpone je jedinečným dezertom, ktorý prekvapí každého. Jej jemná textúra a sladká chuť robia z tohto koláča ideálnu voľbu na oslavy, ale aj na bežné rodinné stretnutia. V tomto článku vám prinášame podrobný recept, ktorý vám pomôže vytvoriť túto lahodnú tortu.

Ingrediencie

Na prípravu mrkvovej torty s mascarpone budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 g nastrúhanej mrkvy
  • 200 g múky
  • 150 g cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup prípravy

Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Najprv si predhrejte trúbu na 180 °C. V mise zmiešajte vajcia a cukor a šľahajte, kým zmes nezačne penovateľ a nezosvetlí. Potom pridajte roztopené maslo a dobre premiešajte.

Ďalej vmiešajte nastrúhanú mrkvu. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a škoricu. Suché ingrediencie postupne pridávajte k mrkvovej zmesi a dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto. Cesto nalejte do predom vymastenej formy a pečte približne 25-30 minút.

Medzitým si pripravte krém. Spojte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom a šľahajte, kým nie je krém hladký a krémový. Po upečení tortu nechajte vychladnúť, potom ju rozrežte a natrite krémom. A máte hotovo! Vaša mrkvová torta s mascarpone je pripravená na servírovanie.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Daniel Kubanova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam tento koláč.

  2. Alfonz Slobodova píše:

    Mrkvová torta s mascarpone znie skvele, chystám sa ju upiecť na víkend.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *