Najlepšia koložvárska kapusta

Najlepšia koložvárska kapusta / Medové motúzy / Jana Štrbková

Najvýnimočnejšia koložvárska kapusta predstavuje klasický slovenský kulinársky skvost, ktorý slúži ako príloha alebo samostatný pokrm. K jej príprave potrebujete kyslú kapustu, údeninu, slaninku, cibuľu, múku, koreniny a bylinkové zmesi.
Postupom času sa vylepšujú chuť a kvalita kapusty, preto ak máte na výber, zvoľte staršiu, fermentovanú kyslú kapustu.
Podľa tradičných slovenských receptov sa koložvárska kapusta varí v priamom zohriatom hrnci, najlepšie na drevenom ohni, čo dodáva jedlu nezameniteľnú chuť a arómu.
Kapustu vložte do hrnca a pridajte klobásu, slaninu, cibuľu a koreniny. Po nalievaní vody nechajte všetko pozvoľna dusiť, až kým kapusta nebude úplne mäkká a klobásy dôkladne prehriate.
Servírujte s knedľami, zemiakovými plackami alebo čerstvým pečivom. Nezabudnite pridať poriadnu dávku horčice, ktorá výborne doplní chuť jedla. Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Najlepšia koložvárska kapusta - 2

2) Najlepšia koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta je klasické slovenské jedlo, ktoré si získalo priazeň mnohých gurmánov. Tento recept je unikátny a ponúka harmonickú kombináciu chutí, ktorá vás doslova očarí.

Dnes vám ponúkneme osvedčený spôsob, ako pripraviť najvýnimočnejšiu koložvársku kapustu, ktorej tajomstvo spočíva vo výborných surovinách a starostlivom postupe.

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

Polievka z kyslej kapusty s klobásou

Polievka z kyslej kapusty s klobásou

Čítať viac »

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g mletého mäsa (ideálne kombinácia bravčového a hovädzieho)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g údenej slaniny
  • 1 lyžicu papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 300 ml zachovanej šťavy z kapusty
  • 5 g rascových semien

Postup prípravy: Ako pripraviť túto lahôdku

1. Na panvici rozpáľte trochu oleja a pridajte nakrájanú slaninu. Opekajte ju, kým nebude chrumkavá, potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.

2. Následne pridajte mleté mäso, papriku, soľ, korenie a rascu. Dobre premiešajte a varte, kým nebude mäso dostatočne prepečené.

3. Na dno hrnca rozprestrite vrstvu kyslej kapusty, následne pridajte mäsovú zmes a opäť vrstvu kapusty. Nakoniec zalejte šťavou a duste na nízkej teplote približne 60 minút.

Záver: Objavte chuť slovenských tradícií

Táto najvýnimočnejšia koložvárska kapusta je skvelým pokrmom na rodinné stretnutia a oslavy. Uistite sa, že si na tanier naložíte dostatočné množstvo tejto úžasnej kombinácie chutí.

Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa, že tradície môžu byť naozaj chutné a nezabudnuteľné.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

27 Komentárov

  1. Mačka123 píše:

    Tento recept na koložvársku kapustu je úžasný! Nikdy som si nemyslela, že takéto jedlo môže byť tak jednoduché a chutné. Určite ho vyskúšam na našu rodinnú oslavu. Mám rada tradičné slovenské jedlá a toto vyzerá ako skvelý prídavok!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      To je super, že sa chystáš vyskúšať koložvársku kapustu! Teším sa, že ťa tento recept zaujal!

  2. JankoHracho píše:

    Koložvárska kapusta je pre mňa najlepšie jedlo na svete! Keď ju varím podľa tohto receptu, vždy všetkým chutí. Som nadšený, že môžem zdieľať tento skvelý recept s rodinou a priateľmi. Už sa teším, ako to pripravím budúci víkend!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      Koložvárska kapusta je skutočná klasika, ktorú nikto neodmietne. Určite sa rodina a priatelia budú tešiť na tvoje varenie. Teším sa, že si si recept obľúbil!

  3. Bublina90 píše:

    Wow! Tento článok ma inšpiroval, aby som sa pustila do varenia. Koložvársku kapustu mám rada už od detstva, ale nikdy som ju neskúsila pripraviť sama. S týmto podrobným návodom verím, že sa mi to podarí a poteším aj svojich blízkych.

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      To je skvelé! S týmto receptom sa ti určite podarí pripraviť vynikajúcu koložvársku kapustu. Určite to bude skvelé prekvapenie pre tvojich blízkych. Držím palce, nech sa ti to vydarí na jednotku!

  4. PetríkSrdiečko píše:

    Mňam! Koložvárska kapusta vyzerá fantasticky! Veľmi ma potešil tento recept a ja sa chystám ho hneď vyskúšať. Myslím si, že tento pokrm by mal byť súčasťou každej rodinnej večere. Určite sa stane hitom v našej domácnosti!

  5. Sova2021 píše:

    Tento recept je skutočná lahôdka! Milujem kyslú kapustu a kombinácia s klobásou a slaninou je proste perfektná. Ďakujem za zdieľanie tejto skvelej chuti slovenských tradícií. Dúfam, že sa mi podarí urobiť tak dobrú koložvársku kapustu ako vo videu!

  6. SladkáKáva píše:

    ‚Najlepšia koložvárska kapusta‘ znie veľmi lákavo! Som nadšená z toho, aké jednoduché ingrediencie sú potrebné na jej prípravu. Určite si ju urobím čoskoro na nedeľný obed so svojou rodinkou. Tieto chute sú predsa nezabudnuteľné!

  7. Kvetinka88 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo budem hovoriť po tom, čo pripravím túto koložvársku kapustu pre svojich priateľov! Ďakujem za super recept a videonávod! Teším sa na ich reakcie – verím, že budú nadšení tak ako ja.

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      Ďakujem za komentár! 🙂

  8. 'ZlatýHrášok' píše:

    ‚Koložvárska kapusta‘ – aké krásne slovo! Tento tradičný pokrm ma vždy dostal svojou chuťou a arómou. Veľmi sa teším na jeho prípravu podľa vášho receptu a verím, že bude chutiť rovnako dobre ako ten od mojej babičky!

  9. 'RadoslavCukrík' píše:

    ‚Mám rád‘ tradičné jedlá ako je táto koložvárska kapusta! Naozaj ma teší fakt, že ste zverejnili tento recept s jasným postupom. Urobím ho už túto sobotu pre svoju rodinu – verím, že ich poteším touto špecialitou!

  10. Bublifuk2010 píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Koložvárska kapusta je jeden z mojich obľúbených pokrmov a tento recept vyzerá jednoducho fantasticky. Rada varím pre svoju rodinu a určite im pripravím túto dobrotu už čoskoro.

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      Pustite sa do toho a nech chutí! 🙂

  11. Mimi123 píše:

    Tento recept na koložvársku kapustu je úžasný! Mám rada, ako sa spájajú tradičné slovenské chutě. Určite ho vyskúšam s rodinou. Chcela by som pridať aj trochu viac cesnaku, lebo ten dodá jedlu skvelú arómu. Ďakujem za zdieľanie!

  12. Petrík píše:

    Koložvárska kapusta je skutočne jedno z najlepších jedál! Mám ju rád už od detstva a tento recept vyzerá veľmi chutne. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť ju presne tak, ako je napísané. Naozaj sa teším na tú vôňu v kuchyni!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      Ak budete variť podľa receptu, tak sa určite podarí ju pripraviť. 🙂

  13. SunnyGirl píše:

    Wow, aký skvelý recept! Koložvárska kapusta ma vždy očarila svojou chuťou. Rada varím pre rodinu a tento pokrm určite pridám do svojho jedálnička. Už teraz sa teším na to, ako všetci pochvália moju kuchyňu!

  14. TommyB píše:

    Tento článok o koložvárskej kapuste ma úplne nadchol! Je to také tradičné slovenské jedlo, ktoré si zaslúži byť často na našich stoloch. Určite ho vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Veľmi ďakujem za tento úžasný recept!

  15. Zuzanka88 píše:

    Koložvárska kapusta je pre mňa symbolom rodinnej pohody a tradície. Tento recept vyzerá jednoducho a veľmi chutne! Rada varím jedlá zo starých receptov a teším sa, že môžem skúšať niečo nové z našej kultúry. Ďakujem za inšpiráciu!

  16. RoboHobby píše:

    Juhuu! Koložvárska kapusta je moje obľúbené jedlo! Keď som videl tento recept, hneď som si ho uložil. Cítim tú vôňu už teraz a neviem sa dočkať, kedy si to pripravím doma s mojou rodinou. Skvelé tipy na ingrediencie!

  17. VeselýPavol píše:

    „Najlepšia koložvárska kapusta“ – toto sú slová pravého gurmána! Som nadšený z tejto kombinácie chutí a kvalitných surovín. Určite to bude hit na našich nedeľných obedochoch! Ďakujem za super návod a rady.

  18. _Luci_25 píše:

    „Dobrú chuť“ – to sú presne slová, ktoré zaznejú pri našich večerách po uvarení tejto lahôdky! Tento recept je presne to, čo potrebujem pre svojich blízkych, aby sme si vychutnali tradičné slovenské chute doma.

  19. #KuchynskyMajster# píše:

    „Koložvárska kapusta“ má pre mňa osobitné miesto v srdci aj na tanieri! Vždy ma zahreje pri srdci myšlienka na spoločné chvíle s rodinou pri dobrom jedle. Naozaj skvelý článok s jednoduchým postupom – teším sa na varenie!

  20. !Janko! píše:

    „To bude dobrota“ – to sú moje prvé myšlienky po prečítaní tohoto článku o koložvárskej kapuste! Je čas prežiť niečo tradičné so svojimi blízkymi a užiť si tieto výnimočné chute Slovenska.