Najlepšia plnka do kuraťa

Najlepšia plnka do kuraťa .. Kura je jedným z najobľúbenejších druhov mäsa, ktoré sa používa v mnohých kuchyniach po celom svete. Pri jeho príprave máme na výber z rôznych metód a spôsobov, avšak plnka vnútri kurčaťa jeho chuť vždy obohatí a dodáva mu ďalší rozmer.

Dnes vám ponúknem recept na najlepšiu plnku do kuraťa, ktorú si zamilujete. Táto plnka je lahodná, šťavnatá a plná chuti, a určite ozvláštni váš nedeľný obed alebo akúkoľvek špeciálnu príležitosť.

Ingrediencie
Na plnku budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 250 g chlebovej strúhanky
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g hub (napr. šampiňóny alebo lišky)
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 čajové lyžičky sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g orechov (vlašské alebo lieskové, podľa preferencií)
  • 50 g sušených brusníc alebo hrozienok
  • 1 vajce (na zapečenie)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Najlepšia plnka do kuraťa

Postup

  1. Príprava surovín: Najprv si pripravte všetky suroviny. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak rozpučte a následne nasekajte. Huby dôkladne umyte a nakrájajte na malé kocky. Papriku umyte, odstráňte stonku a semienka a nakrájajte ju na malé kocky.
  2. Smaženie zeleniny: Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokom ohni. Pridajte kocky cibule a opražte ich, až zmäknú a zlatisto sfarbí. Potom pridajte cesnak a huby a smažte ďalších 5 minút. Na konci pridajte papriku a povarte ďalšie 2-3 minúty, kým nezmäkne.
  3. Príprava plnky: Do veľkej misy dajte chlebovú strúhanku, smaženú zeleninu a pridajte kurací vývar. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak máte radi plnku šťavnatejšiu, pridajte o niečo viac vývaru.
  4. Pridanie korenín a orechov: Následne do zmesi pridajte majoránku, bazalku, soľ, korenie, nasekané orechy a sušené brusnice. Dôkladne premiešajte, aby sa rôzne chute spojili.
  5. Zapečenie plnky: Nakoniec pridajte rozšľahané vajce a ešte raz dobre premiešajte, aby plnka bola našľahaná a držala pokope.
  6. Plnenie kurčaťa: Očistite a umyte kurča. Následne do jeho vnútra opatrne vložte pripravenú plnku. Pritom dbajte na to, aby ste plnku nenaplnili príliš, pretože pri pečení sa plnka môže rozširiť. Kurča môžete zaviazať, aby ste zabezpečili, že plnka počas pečenia nevytiekne.
  7. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Kurča položte do pekáča a pokryte alobalom. Pečte asi 1,5 hodiny, počas pečenia ho pravidelne polievajte výpekom, aby bolo mäso šťavnaté. Po uplynutí tejto doby odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút, kým kurča nezíska zlatohnedú farbu a kým sa šťava z kurčaťa neprejaví ako číra.
  8. Servírovanie: Po upečení nechajte kurča 10 minút oddychovať pred podávaním. Potom ho nakrájajte na porcie a podávajte s usmaženými zemiakmi alebo zeleninou. Plnka sa najlepšie hodí k čerstvým šalátom alebo omáčkam.

Nezabudnite ozdobiť tanier čerstvou petržlenovou vňaťou. Príprava tejto plnky do kuraťa zaručuje, že váš jedlo bude plné chuti a šťavnatosti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *