Omáčka na špagety s mletým mäsom

Omáčka na špagety s mletým mäsom.

Ingrediencie:

  • 200 gramov špagiet
  • 500 gramov mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1/2 cibule, nasekanej
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 plechovka (400 gramov) nakrájaných paradajok
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu

 

Omáčka na špagety s mletým mäsom

Postup:

  1. Uvarte špagety podľa pokynov na obale do al dente, následne ich sceďte a odložte stranou.
  2. Na rozohriatej panvici opečte mleté mäso, až získa zlatistý odtieň, pričom ho počas varenia rozdeľte na menšie kusy. Prebytočný tuk odsajte.
  3. Na panvicu s mletým mäsom pridajte nasekanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Varíme niekoľko minút, kým cibuľa nezmäkne.
  4. Pridajte nakrájané paradajky, rajčinový pretlak, sušenú bazalku, sušené oregano, soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku pomaly variť asi 15 minút, pričom občas zamiešajte.
  5. Podávajte hotové špagety með zmesou mletého mäsa navrchu. Posypte strúhaným parmezánom a prajeme dobrú chuť!

Samozrejme, môžete prispôsobiť množstvo korenia podľa vlastnej preferencie. Prajeme dobrú chuť!

Omáčka na špagety s mletým mäsom je jednoduchý a chutný recept, ktorý umožňuje pripraviť výnimočnú omáčku plnú vôní a bohatých chutí. Táto omáčka je ideálnou voľbou pre všetkých nadšencov špagiet, ktorí túžia po skutočne jedinečnom obede alebo večeri.

 

Omáčka na špagety s mletým mäsom - 2

2) Omáčka na špagety s mletým mäsom

Omáčka na špagety s mletým mäsom je obľúbeným tradičným pokrmom, ktorý si získa srdcia všetkých priaznivcov talianskej kuchyne.

Výborné kysnuté lievance – recept

Výborné kysnuté lievance – recept

Čítať viac »

Tento recept je nielen chutný, ale aj ľahký na prípravu, čo z neho robí ideálnu voľbu na rodinný obed alebo večeru. Čítajte ďalej a objavte, ako si môžete pripraviť omáčku, ktorá premení vaše špagety na gastronomický zážitok.

Na prípravu tejto vynikajúcej omáčky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 stredne veľkú cibuľu, nasekanú na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 400 g drvených paradajok (v plechovke)
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • 1 lyžičku sušenej bazalky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup

Najprv na veľkej panvici na strednom teple rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

Následne pridajte mleté mäso a restujte, kým nie je dôkladne prepečené a nezozlatne. Potom pridajte drvené paradajky, rajčinový pretlak, sušenú bazalku, soľ a korenie.

Všetky ingrediencie dobre premiešajte a varte na nízkej teplote približne 30 minút, aby sa chute dôkladne prepojili.

Záver

Vaša omáčka na špagety s mletým mäsom je teraz hotová! Podávajte ju teplú s obľúbenými špagetami a posypte strúhaným syrom.

Tento jednoduchý, ale chutný recept sa určite stane hitom vo vašej domácnosti. Nezabudnite sa podeliť o tento recept s priateľmi a rodinou a vychutnajte si večeru plnú chuti a kreativity!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *