Pác na kuracie mäso

Marinádu na kuracie mäso môžeme vytvoriť takmer zo všetkých súčastí, ktoré máme po ruke v chladničke. Vychodiskom je určitý typ rastlinného oleja, niektorí preferujú kečup a horčicu. Med a predovšetkým koreniny, soľ a nejaká bylinka, ktorá slúži na ozdobu, si zaslúžia spomenutie. No taktiež nepohrdnem ich chuťou.

Ja som sa rozhodla pre nasledujúce ingrediencie.

Suroviny / Ingrediencie:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
– 1 cibuľa, rozkrájaná
– 1 polievková lyžica medu
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– Čerstvo mleté čierne korenie, soľ
– Petržlen na ozdobu

 

Marináda na kuracie mäso

Postup:
1. Kuracie mäso dôkladne umyte a nakrájajte na malé kocky.
2. Na panvici si zahrejte olivový olej a orestujte cesnak s cibuľou, kým nezačnú voňať.
3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opečte ho z oboch strán do zlatista.
4. Do panvice pridajte med, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte variť niekoľko minút.
5. Kuracie mäso servírujte posypané nasekaným petržlenom ako dekoračný prvok.

Marináda na divinu na gril

Marináda na divinu na gril

Čítať viac »

Dobrú chuť!
Ako si môžete všimnúť, príprava tohto pokrmu nie je vôbec náročná.
Naopak, stačí jednoducho skombinovať všetky suroviny dohromady a nechať mäso marinovať. Nezabudnite však na to, že mäso treba občas premixovať a obracať. Marináda by mala byť uchovávaná na chladnom tmavom mieste, najlepšie v chladničke.

Ešte raz vám prajem dobrú chuť a neváhajte sa ma opýtať na čokoľvek! 🙂

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Rvlckova píše:

    Vyznie to veľmi chutne, určite vyskúšam tento recept!

  2. Stanislava00 píše:

    Ďakujem za skvelý recept, teším sa, že ho vyskúšam.

  3. Jakub44 píše:

    Tento recept je ideálny pre začiatočníkov varenia, ľahký a chutný!

  4. Phrda píše:

    Super recept, veľmi pekne popísané a určite skúsime!