Papriková pomazánka je obľúbeným doplnkom mnoho jedál a ideálnym spôsobom, ako si vychutnať chuť čerstvých zeleninových surovín. Tento recept na paprikovú pomazánku bez rajčín ponúka skvelú kombináciu chutí a je veľmi jednoduchý na prípravu.
Ak hľadáte niečo rýchle a chutné na chlieb, chlebíčky alebo dokonca aj ako dip na rôzne pochutiny, táto pomazánka je tou pravou voľbou. Poďme sa teda pozrieť, ako si ju môžete pripraviť!
Ingrediencie
- 2 veľké červené papriky
- 100 g jemného tvarohu
- 100 g smotanového syra (napríklad Lučina)
- 1 strúčik cesnaku (alebo podľa chuti)
- 1 PL olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý petržlen (na ozdobenie, voliteľné)
Postup
- Príprava papriky: Papriky umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ich na menšie kusy. Potom ich môžete opiecť na panvici s troškou oleja, alebo ich upiecť v rúre dozlatista. Opečené papriky nechajte vychladnúť.
- Mixovanie: V mixéri alebo kuchynskom robote zmiešajte upečené papriky, tvaroh, smotanový syr a cesnak. Mixujte, ažýmate získať hladkú a krémovú konzistenciu.
- Dochutenie: Pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie. Ešte raz krátko premiešajte, aby sa všetky prísady dôkladne spojili.
- Úprava konzistencie: Ak je pomazánka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo jogurtu, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
- Servírovanie: Pomazánku preložte do misky a podľa chuti ju ozdobte nasekaným čerstvým petržlenom. Podávajte s čerstvým chlebom, chlebíčkami, alebo ako dip s chrumkavou zeleninou.
Záver
Papriková pomazánka bez rajčín je nielen chutná, ale aj zdravá alternatíva, do ktorej si môžete zamilovať. Je ideálnym doplnkom na rôzne príležitosti – či už na rodinnej oslave, pikniku alebo len tak pri večernom posedení. Vďaka jednoduchým ingredienciám a rýchlej príprave je tento recept perfektný pre každého, kto má chuť na niečo lahodné a sýte. Skúste ju a presvedčte sa o jej skvelej chuti! Dobrú chuť!
2) Papriková pomazánka bez rajčín
Papriková pomazánka je skvelou voľbou na rýchly a chutný predkrm či snack. Je osviežujúca, plná zdravej zeleniny a určite osloví nielen milovníkov papriky, ale aj tých, ktorí hľadajú niečo originálne. V tejto verzii vám predstavíme paprikovú pomazánku bez rajčín, ktorá je jednoduchá na prípravu a pritom veľmi chutná. Poďme sa pustiť do varenia!
Recept na paprikovú pomazánku bez rajčín
Ingrediencie:
- 3 červené papriky
- 100 g jemného tvarohu
- 100 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
- Kúsok citróna (voliteľné)
Postup:
- Príprava paprík: Papriky umyte, rozkrojte na polovice a odstráňte semienka. Môžete ich piecť v rúre na 200 °C asi 20 minút, kým zmäknú a začnú sa na povrchu karamelizovať. Po upečení nechajte papriky vychladnúť.
- Mixovanie: Vychladnuté papriky vložte do mixéra alebo kuchynského robota. Pridajte tvaroh, smotanový syr a očistené strúčiky cesnaku. Ak máte radi pikantnejší chuť, môžete pridať aj trochu červenej papriky v prášku.
- Dochutenie: Pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. V prípade, že máte radi osviežujúci nádych, môžete pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy.
- Mixovanie: Všetko dobre zmixujte do hladkej a krémovej konzistencie. Pokiaľ je mix nie príliš krémový, môžete pridať trošku olivového oleja alebo vody.
- Servírovanie: Pomazánku preneste do servírovacej misky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ju servírovať s čerstvým chlebom, krekrami alebo nakrájanou zeleninou.
Záver
Papriková pomazánka bez rajčín je nielen jednoduchá na prípravu, ale aj veľmi chutná a výživná. Jej krémová textúra a bohatá chuť zaručujú, že sa stane hitom na každej oslave či rodinnej večeri. Užite si túto lahodnú pomazánku a nezabudnite sa s priateľmi podeliť o svoj zážitok z jej prípravy! Bon appétit!
Vyzera to super, urcite to vyskusam!
Tento recept si musím určite vyskúšať, znie to veľmi chutne!
Táto papriková pomazánka vyzerá naozaj lákavo a chutne, určite ju budem mať na zozname receptov na vyskúšanie!