Papriková pomazánka bez rajčín

Papriková nátierka patrí medzi veľmi obľúbené doplnky k mnohým pokrmom a predstavuje ideálny spôsob, ako si dopriať chuť čerstvých zeleninových ingrediencií. Tento recept na nátierku z papriky bez rajčín ponúka vynikajúcu kombináciu chutí a jej príprava je skutočne jednoduchá.

Ak máte záujem o niečo rýchle a chutné na chlieb, chlebíčky alebo ako dip k rozličným chrumkavým pochutinám, táto nátierka je perfektnou voľbou. Pozrime sa na postup, ako ju pripravíte!

**Ingrediencie**

  • 2 veľké červené papriky
  • 100 g jemného tvarohu
  • 100 g krémového syra (napríklad Lučina)
  • 1 strúčik cesnaku (podľa vlastnej chuti)
  • 1 PL olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa predpokladov
  • Čerstvý petržlen (na dekoráciu, voliteľne)

**Postup**

  1. Príprava paprík: Papriky dôkladne umyte, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. Môžete ich opiecť na panvici s trochou oleja, alebo ich piecť v rúre do zlatista. Opečené papriky nechajte vychladnúť.
  2. Mixovanie: V mixéri alebo v kuchynskom robote skombinujte upečené papriky, tvaroh, krémový syr a cesnak. Mixujte, až vytvoríte hladkú a krémovú textúru.
  3. Dochutenie: Pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie. Znova krátko premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Úprava konzistencie: Ak je nátierka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo jogurtu, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  5. Servírovanie: Nátierku preložte do misky a podľa vlastnej chuti ozdobte nasekaným čerstvým petržlenom. Podávajte s čerstvým chlebom, chlebíčkami, alebo ako dip k chrumkavej zelenine.

**Záver**

Papriková nátierka bez rajčín je nielen chutná, ale aj výživná alternatíva, do ktorej sa určite zamilujete. Je skvelým doplnkom na rôzne príležitosti – či už počas rodinnej oslavy, pikniku alebo len tak pri večernom posedení. Vďaka jednoduchým surovinám a rýchlej príprave je tento recept ideálny pre každého, kto túži po niečom lahodnom a sýtom. Vyskúšajte ju a presvedčte sa o jej výbornej chuti! Dobrú chuť!

2) Nátierka z papriky bez rajčín

Papriková pomazánka bez rajčín - 2
Nátierka z papriky bez rajčín – 2

Papriková nátierka je skvelou alternatívou na rýchly a chutný predkrm či snack. Osviežuje, je plná zdravej zeleniny a určite zaujme nielen milovníkov papriky, ale aj tých, ktorí hľadajú niečo originálne. V tejto verzii vám predstavíme nátierku bez rajčín, ktorá je jednoduchá na prípravu a pritom veľmi chutná. Pustime sa do varenia!

Klasická vajíčková pomazánka

Klasická vajíčková pomazánka

Čítať viac »

Recept na nátierku z papriky bez rajčín

Ingrediencie:

  • 3 červené papriky
  • 100 g jemného tvarohu
  • 100 g krémového syra (napr. Philadelphia)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa predpokladov
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
  • Kúsok citróna (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava paprík: Papriky dôkladne umyte, rozkrojte na polovice a odstráňte semienka. Môžete ich piecť v rúre na 200 °C približne 20 minút, kým nezmäknú a nezačnú karamelizovať. Po upečení nechajte papriky vychladnúť.
  2. Mixovanie: Vychladnuté papriky vložte do mixéra alebo kuchynského robota. Pridajte tvaroh, krémový syr a očistené strúčiky cesnaku. Ak máte radi pikantnejšiu príchuť, môžete pridať aj trochu červenej papriky v prášku.
  3. Dochutenie: Pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie podľa predpokladov. Pokiaľ máte záujem o osviežujúci nádych, môžete pridať pár kvapiek citrónovej šťavy.
  4. Mixovanie: Všetko dobre zmixujte do hladkej a krémovej textúry. Ak je mix príliš hustý, môžete pridať trošku olivového oleja alebo vody.
  5. Servírovanie: Nátierku preneste do servírovacej misky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ju podávať s čerstvým chlebom, krekrami alebo nakrájanou zeleninou.

Záver

Nátierka z papriky bez rajčín je nielen rýchla na prípravu, ale aj veľmi chutná a výživná. Jej krémová konzistencia a bohatá chuť zaručujú, že sa stane obľúbeným pokrmom na každej oslave či rodinnej večeri. Užite si túto lahodnú nátierku a nezabudnite sa podeliť o zážitok z jej prípravy s priateľmi! Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Kovacova Zlatko píše:

    Vyzera to super, urcite to vyskusam!

  2. Sona Holuby píše:

    Tento recept si musím určite vyskúšať, znie to veľmi chutne!

  3. Perla Hascak píše:

    Táto papriková pomazánka vyzerá naozaj lákavo a chutne, určite ju budem mať na zozname receptov na vyskúšanie!