Zapekané domáce müsli je lahodná a zdravá voľba pre raňajky alebo desiatu. Tu je jednoduchý recept na prípravu zapekaného müsli:

Ingrediencie:

  • 2 hrnky ovčej vločky
  • 1 hrnok orechov (napríklad lieskové, mandle, vlašské orechy)
  • 1/2 hrnka semienok (napríklad slnečnicové semiačka, tekvicové semiačka)
  • 1/2 hrnka sušeného ovocia (napríklad hrozienka, brusnice, jablkové kúsky)
  • 1/4 hrnka medu alebo javorového sirupu
  • 1/4 hrnka rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

 

Zapekané musli – domáci recept

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte ovčie vločky, orechy, semienka a sušené ovocie.
  3. V menšej miske zmiešajte med (alebo javorový sirup), rastlinný olej, škoricu a vanilkový extrakt.
  4. Pridajte zmiešané tekuté ingrediencie do suchých surovín a dôkladne premiešajte, aby boli všetky suroviny dobre obalené.
  5. Preneste zmes na pripravený plech a rovnomerne rozložte.
  6. Pečte müsli asi 20-25 minút, prípadne pri častom premiešaní, kým nie je zlatavo hnedé a chrumkavé.
  7. Nechajte müsli úplne vychladnúť na plechu a potom ho môžete uložiť do vzduchotesnej nádoby.

Toto zapekané müsli si môžete podávať s mliekom, jogurtom alebo vaším obľúbeným ovocím. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *