Zapekané domáce müsli je lahodná a zdravá voľba pre raňajky alebo desiatu. Tu je jednoduchý recept na prípravu zapekaného müsli:
Ingrediencie:
- 2 hrnky ovčej vločky
- 1 hrnok orechov (napríklad lieskové, mandle, vlašské orechy)
- 1/2 hrnka semienok (napríklad slnečnicové semiačka, tekvicové semiačka)
- 1/2 hrnka sušeného ovocia (napríklad hrozienka, brusnice, jablkové kúsky)
- 1/4 hrnka medu alebo javorového sirupu
- 1/4 hrnka rastlinného oleja
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
Zapekané musli – domáci recept
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske zmiešajte ovčie vločky, orechy, semienka a sušené ovocie.
- V menšej miske zmiešajte med (alebo javorový sirup), rastlinný olej, škoricu a vanilkový extrakt.
- Pridajte zmiešané tekuté ingrediencie do suchých surovín a dôkladne premiešajte, aby boli všetky suroviny dobre obalené.
- Preneste zmes na pripravený plech a rovnomerne rozložte.
- Pečte müsli asi 20-25 minút, prípadne pri častom premiešaní, kým nie je zlatavo hnedé a chrumkavé.
- Nechajte müsli úplne vychladnúť na plechu a potom ho môžete uložiť do vzduchotesnej nádoby.
Toto zapekané müsli si môžete podávať s mliekom, jogurtom alebo vaším obľúbeným ovocím. Dobrú chuť!