Pečená plnená domáca bravčová pečeň

Ak hľadáte recept na pečenú plnenú domácu bravčovú pečeň, tu je jednoduchý spôsob, ako ju pripraviť:

Prísady:

  • 500 gramov bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 plátky slaniny
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

 

Pečená plnená domáca bravčová pečeň

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si dôkladne umyte a osušte papierovým utierkou.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte a sparte na rozohriatom oleji, kým cibuľa nie je sklovitá.
  3. Slaninu nakrájajte na drobné kúsky a pridajte ju do cibuľového mixu. Orestujte, až kým slanina nie je krehká.
  4. Oddelte bielko od žĺtka a bielko si dajte bokom.
  5. V miske zmiešajte žĺtko, opečený cibuľový mix a strúhanku. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a premiešajte do hladka.
  6. Delikátne naklepkajte bravčovú pečeň, aby ste dosiahli rovnomernú hrúbku mäsa. Potom ju jemne potrite pripravenou zmesou na plnenie.
  7. Prehrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  8. Zrolujte pečeň a zaveďte do vyhriatej rúry.
  9. Pečte pečeň asi 45 minút a potom ju nechajte odpočinúť pred krájaním.

Toto je základný recept, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií. Ak chcete, môžete pridať ďalšie ingrediencie, ako napríklad bylinky alebo koreniny, aby ste dostali ešte bohatšiu chuť. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej pečene
  • 150 g tresky (prípadne inej bielej ryby)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g žemlí
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička horčice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného majoránu (voliteľné)
  • Olej na opekanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme, odstránime všetky blany a tuky, a každu kúsok nakrájame na tenšie plátky (približne 1 cm). Osušíme papierovou utierkou a okoreníme soľou a čiernym korením.
  2. Príprava plnky:

    • Na panvici s troškou oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až sú zlatisté.
    • Do misky dáme žemle nakrájané na malé kocky, zalejeme ich mliekom a necháme pár minút nasiaknuť.
    • K žemliam pridáme prepálenú cibuľu a cesnak, nasekanú rybu, vajcia, horčicu, majorán a dochutíme soľou a korením. Všetko dobre premiešame, aby sme dostali homogénnu plnku.
  3. Plnenie a pečenie:

    • Na každý plátok pečene nanesieme približne polievkovú lyžicu plnky a opatrne zabalíme. Kde je to potrebné, upevníme špáradlami, aby plnka nevypadla.
    • Na pekáči rozohrejeme trochu oleja a plnené kúsky pečene otvorenou stranou ihneď klademe na odporúčanú stranu.
    • Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým nie sú dobre prepečené.
  4. Servírovanie:

    • Po upečení necháme plnenú pečeň trochu vychladnúť, potom ju krájame na plátky.
    • Podávame teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžeme akompagnovať zemiakovým pyré alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *