Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka, takú akú ste ešte nikdy nepripravovali.
Každý z nás vie tradičné vajíčkové pomazanky s trochou vyšľahané vajíčka. Štipka soli, čeirneho korenia, niekto dávaj aj mlieko alebo na vrch petržlenovú vňať alebo pažitku. Tá pažitka na tom je fakt skvelá.

 

 

No dnes vám ukážem oveľa pestrejšie varianty o ktorých ste možno ani nepočuli.

Potrebujeme:
– 6 vajec
– 3 lyžice majonézy
– 1 lyžička horčice
– 1 lyžička citrónovej šťavy
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– jemne nasekanú petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:
1. Vložte vajcia do hrnca s vodou a uvarte ich na tvrdo.
2. Vylúpte vajcia a nakrájajte ich na drobné kocky.
3. V miske zmiešajte vajcia s majonézou, horčicou a citrónovou šťavou. Dochutte soľou a korením.
4. Pomazánku dajte do chladničky a nechajte vychladiť.
5. Pred podávaním ozdobte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vajíčkovú pomazánku môžete podávať na chlebíku, pečive alebo ako prílohu k jedlám. Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka od babičky

2) Vajíčková pomazánka od babičky

Na prípravu vajíčkovej pomazánky od babičky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 vajcia
– 50 g masla
– soľ a korenie podľa chuti
– chlieb na podávanie

Postup:
1. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.
2. Olúpané vajcia nadrobno nakrájame do misky.
3. Pridáme mäkké maslo a premiešame, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.
4. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
5. Pomazánku podávame na čerstvo opečenom chlebe.

Takto pripravenú vajíčkovú pomazánku si môžete vychutnať s krehkým chlebom ako chutnú svačinu alebo ľahkú večeru. Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka bez majonézy

3) Vajíčková pomazánka bez majonézy

Potrebujeme:

– 4 vajíčka
– 2 lyžice nasekaného pažítka
– 1/2 cibule
– 1 lyžica octu
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Vajíčka uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť a olúpeme.
2. Vložíme ich do mixéra spolu s nasekaným pažítom a jemne rozmixujeme.
3. Cibuľu nasekáme jemno a pridáme do mixéra spolu s octom, soľou a čiernym korením. Ešte raz všetko rozmixujeme do hladka.
4. Hotovú pomazánku prenesieme do misy a necháme vychladnúť v chladničke asi hodinu.
5. Podávame s chlebom alebo pečivom podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka so syrom

4) Vajíčková pomazánka so syrom

Potrebujeme:
– 4 vajcia
– 1 polievková lyžica masla
– 100 g syra (napr. eidam)
– soľ, čierne korenie
– chlieb na podávanie

Postup:

1. Vajcia uvaríme na tvrdo, ošúpeme a nadrobno nakrájame.

2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme nakrájané vajcia.

3. Pridáme nastrúhaný syr a necháme ho rozpustiť.

4. Pomaly miešame, až kým sa všetky ingrediencie spoja.

5. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

6. Hotovú pomazánku podávame na chlebe a môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kúskami syra.

Dobrú chuť!

 

Nejlepší vajíčková pomazánka s tvarohem. Vynikající svačina

5) Vajíčková pomazánka s tvarohom

Na prípravu vajíčkovej pomazánky s tvarohom budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 vajíčka
– 200 g tvarohu
– 1 cibuľa
– 2 lyžice nasekaných byliniek (petržlen, kôpr, pažítka)
– soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:
1. Vajíčka uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.
2. Do misky dáme tvaroh a pomocou vidličky ho rozmixujeme, aby bol hladký.
3. Pridáme nasekanú cibuľu a bylinky.
4. Vajíčka nastrúhame na jemnú strúhadlo alebo prelisujeme cez sitko a pridáme k tvarohu.
5. Dobré premiešame a dochutíme soľou a korením.

Vajíčkovú pomazánku s tvarohom môžeme servírovať na chlebíku alebo ako prílohu k varenému zemiakom. Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka - jednoduchý recept na vajíčkovú pomazánku

6) Vajíčková pomazánka s lučinou

Potrebujeme:

– 4 vajíčka
– 100 g Lučina syra
– 2 lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Vajíčka uvarte natvrdo vo vriacej vode. Potom ich olúpte a rozdrvte vidličkou.

2. Lučinu nastrúhajte na jemné vločky.

3. V miske zmiešajte vajíčka, nastrúhanú Lučinu a maslo. Premiešajte do hladka.

4. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.

5. Hotovú pomazánku môžete podávať ako chuťovku na chlebe alebo rožku. Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka s cottage

6) Vajíčková pomazánka s cottage

Ingrediencie:
– 4 vajíčka
– 100 g cottage
– 2 plátky masla
– soľ a korenie podľa chuti
– chlieb

Postup:
1. Vajcia uvaríme natvrdo v osolenej vode. Potom ich olúpeme a nasekáme na jemné kocky.
2. Cottage syr dáme do misy a dobre premiešame, aby sa stala konzistencia krémová.
3. Na panvici si rozpustíme maslo a na ňom orestujeme naťahovo nasekané vajíčka.
4. Pridáme cottage syr a za stáleho miešania necháme zohriať, kým sa všetko dobre nespojí.
5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Hotovú pomazánku môžeme podávať na čerstvom chlebe alebo grilovanom chlebíku.

Týmto spôsobom si pripravíte lahodnú vajíčkovú pomazánku s cottage syrom, ktorá vám určite bude chutiť. Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka s majonézou

7) Vajíčková pomazánka s majonézou

Potrebujeme:

– 4 vajíčka
– 4 polievkové lyžice majonézy
– soľ a korenie podľa chuti
– chlieb na podávanie

Postup:

1. Vajíčka uvarte natvrdo.
2. Potom ich olúpte a nakrájajte na drobné kocky.
3. V miske zmiešajte nakrájané vajíčka s majonézou.
4. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
5. Nakoniec premiešajte všetky ingrediencie do hladka.
6. Pomazánku podávajte na čerstvom chlebe.

Dobrú chuť!

 

 

8) Vajíčková pomazánka s tvarohom

Potrebujeme:
– 4 vajíčka
– 200 g tvarohu
– 2 lyžice masla
– soľ a korenie podľa chuti
– chlieb na podávanie

Postup:
1. Vajíčka uvarte natvrdo. Potom ich olúpte a jemno nadrobno nakrájajte.
2. V miske zmiešajte nakrájané vajíčka s tvarohom a maslom. Dochutte soľou a korením.
3. Pomazánku dôkladne premiešajte, až kým nebude hladká.
4. Nakoniec môžete pomazánku podávať na chlebe alebo s pečivom.

Pomazánka s tvarohom a vajíčkami je skvelá voľba na raňajky alebo ako chutný občerstvujúci snack počas dňa. Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka s chrenom

9) Vajíčková pomazánka s chrenom

Ingrediencie:
– 4 vajcia
– 2 lyžice nasekaného zeleného kôpru
– 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
– 2 lyžice kislych uhorkov nakrájaných na malé kocky
– 1 lyžica strúhaného chrenu
– 4 lyžice majonézy
– soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1. Vajcia uvaríme na tvrdo, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky.
2. Do misky dáme nakrájané vajcia a pridáme nasekaný kôpr, petržlenovú vňať, nakrájané kyslé uhorky a strúhaný chren.
3. Do zmesi pridáme majonézu a premiešame, až kým sa všetky ingrediencie pekne spoja.
4. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
5. Pomazánku necháme v chladničke aspoň 30 minút odležať, aby sa chute preliali.
6. Podávame so sviežim chlebom alebo pečivom.

Dobrú chuť!

10)Vajíčková pomazánka s mrkvou

Potrebujeme:
– 4 vajíčka
– 2 mrkvy
– 1 cibuľa
– 4 lyžice majonézy
– soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1. Vajíčka uvarte natvrdo, nechajte vychladnúť a ošúpte.
2. Olúpte mrkvu a nastrúhajte na jemno.
3. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
4. V miske rozmixujte uvarené vajíčka vidličkou alebo v mixéri.
5. Pridajte nastrúhanú mrkvu, nakrájanú cibuľu, majonézu, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
6. Hotovú pomazánku podávajte na chlebe alebo pečive.

Dobrú chuť!

 

Vajíčková pomazánka s ricottou

11) Vajíčková pomazánka s ricottou

Potrebujeme:
– 3 vajcia
– 250 g ricotty
– 2 žlté papriky
– 1 červená paprika
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie

Postup:
1. Vložte vajcia do vriacej vody a varíme ich 10 minút. Potom ich ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
2. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky a orestujeme na rozpálenej panvici s olejom.
3. Pridáme nakrájané papriky a orestujeme spolu.
4. Do vymiešame ricottu, vajcia, soľ a korenie.
5. Celú zmes premiešame a necháme chvíľu odstáť.
6. Pomazánku podávame ešte teplú so čerstvým chlebom alebo pečivom.

Dobrú chuť!

12) Vajíčková pomazánka s tatarskou

Ingrediencie:
– 4 vajcia
– 150 g masla
– 1 lyžica horčice
– 1 lyžička octu
– soľ a korenie podľa chuti
– 3 lyžice vriacej vody
– petržlen na ozdobenie

Postup:
1. Vezmite si hrniec so vriacou vodou a v ňom uvarte vajcia na 7-8 minút, aby boli tvrdo uvarené. Potom ich okamžite schovejte do studenej vody a nechajte vychladnúť.

2. Vychladnuté vajcia olúpte a rozpražte ich nadrobno.

3. V miske zmiešajte maslo, horčicu, ocot, soľ a korenie. Pridajte vyleštené vajcia a dobre premiešajte.

4. Postupne prilievajte vriacu vodu do zmesi, aby sa pomazánka dostatočne zjemnila.

5. Nakoniec ozdobte pomazánku nasekanou petržlenovou vňaťou.

6. Pomazánku servírujte so čerstvým chlebom a môžete ju podávať aj s tatarskou omáčkou na dochutenie.

Dobrú chuť!

13) Vajíčková pomazánka starej mamy

Na vajíčkovú pomazánku starej mamy budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 5 vajec
– 1 cibuľa
– 1 lyžica horčice
– 2 lyžice majonézy
– soľ, korenie

Postup:

1. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme ich.
2. Cibuľu jemno nasekáme.
3. Vajcia rozdrvíme vidličkou a zmiešame ich s nasekanou cibuľou.
4. Pridáme horčicu, majonézu, soľ a korenie podľa chuti.
5. Všetko dobre premiešame, až kým sa všetky ingrediencie spoja.
6. Pomazánku môžeme podávať na chlebíku, pečive alebo rožku.

Dobrú chuť!

14) Vajíčková pomazánka bez cibule

Potrebujeme:
– 6 vajec
– 60 g masla
– 1 lyžička horčice
– soľ a korenie podľa chute

Postup:
1. Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme ich a nakrájame na drobné kocky.
2. V malom hrnci rozpustíme maslo.
3. Pridáme nakrájané vajcia a za stáleho miešania dusíme približne 5 – 7 minút.
4. Potom pridáme horčicu, soľ a korenie a dobre premiešame.
5. Pomazánku necháme vychladnúť a potom ju môžeme servírovať na chlebe.

Dobrú chuť!

 

15) Vajíčková pomazánka bez laktózy

Ingrediencie:
– 6 vajec
– 100 g masla bez laktózy
– 1 lyžica horčice
– soľ a korenie podľa chuti
– pažítka na ozdobenie

Postup:
1. Vajcia uvaríme na tvrdo, ošúpeme a rozdrvíme vidličkou alebo ich prelisujeme cez šľahačku.
2. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
3. V miske zmiešame rozdrviené vajcia s rozpusteným maslom.
4. Pridáme horčicu, soľ a korenie a dôkladne premiešame.
5. Hotovú pomazánku môžeme ozdobiť nasekanou pažítkou.
6. Podávame na chlebíku alebo s pečivom.

Dobrú chuť!

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob - Recept
Kuracie maso s ananasom na cinsky sposob

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob. Rýchy recept za pár minút hotový. Recept pre žačiatočníkov ale aj úplných amatérov. Vyprážané ..

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Similar Posts

One Comment

  1. Jožo píše:

    Fajne chutné, ja dávam aj za lyžičku tuniaka z konzevy a ako bonus aj olivový olej.
    Nech to fajne chutí, keď má.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *