Pečené bravčové stehno na plátky

Na prípravu pečených bravčových stehien budeme potrebovať tieto ingrediencie:

– 4 kusy bravčových stehien
– soľ
– mleté čierne korenie
– cesnak
– olej
– bylinky podľa chuti (napríklad tymián, rozmarín)

 

Pečené bravčové stehno nakrájané na plátky

Postup:

1. Najprv si pripravíme stehná a necháme ich odležať na kuchynskej doske približne 30 minút, aby sa jemne zahřiali na izbovú teplotu.

2. Následne si vytvoríme marinádu. V miske spojujeme olej, soľ, mleté čierne korenie, nasekaný cesnak a bylinky podľa vlastnej chuti.

3. Stehná dôkladne potrieme pripravovanou marinádou, dobre ich osolíme a necháme odpočívať minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc v chlade.

Dobrá tukožrútska polievka

Dobrá tukožrútska polievka

Čítať viac »

4. Rúru predhrejeme na teplotu 180 stupňov.

5. Vložíme stehná do pekáča a pečieme ich v rúre približne 1,5 – 2 hodiny, alebo až kým nie sú pekne mäkké a dobre prepečené. Počas pečenia ich občas prelieme vlastnou šťavou.

6. Po upečení necháme stehná chvíľu odpočívať mimo rúry, aby sa prebytočná vlhkosť mohla odpariť.

7. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi a šalátom.

Pečené bravčové stehná predstavujú vynikajúcu voľbu pre jednoduchý a chutný obed alebo večeru. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *